Slik blir Arendals nye stadion

Rådmannen i Arendal foreslår å bruke 30 millioner kroner på å ruste opp Bjønnes stadion. En av sponsorene til fotballklubben vil betale nesten halvparten.

I første byggesteg, som etter planen skal stå ferdig neste sommer, vil det være rundt 1000 sitteplasser og 300-600 ståplasser.

Klubben vil også sette opp en midlertidig tribune bak det ene målet med plass til rundt 1000 tilskuere.

– Vi har dårlig tid og er avhengig av at politikerne synes dette er greit, og fatter nødvendige vedtak, sier Per Carsten Michelsen som har ansvar for anlegg- og arrangementutvikling i Arendal Fotball.

Arendal Fotball er klare for førstedivisjon, men mangler stadion. Nå kan de få en ny stadion på Bjønnes til 30 millioner kroner.

Opp mot 7000 tilskuere

Planen er at klubben spiller første seriekamp i 1. divisjon på en opprustet stadion i løpet av neste sommer. Klubben vil søke om dispensasjon til å spille vårsesongen på Myra.

På sikt ser fotballklubben for seg en arena med plass til mellom 5000 og 7000 tilskuere.

– Rådmannen foreslår dette gjennomført som et kommunalt prosjekt rent praktisk siden det er kommunens eiendom, sier rådmann Harald Danielsen til NRK.

I tillegg til utvidet tribunekapasitet skal det legges nytt kunstgress, undervarme og nytt lysanlegg.

Banen vil også bli noe større enn i dag. Det blir også bygget nye garderober, VIP- og mediefasiliteter.

Sponsor betaler nesten halvparten

Utbyggingen vil koste rundt 30 millioner kroner.

Ifølge rådmannen vil klubbens hovedsponsor Jan Sigurd Otterlei bidra med 12 millioner kroner. Det betyr også at stadion vil bære et sponsornavn.

– Han ønsker å bruke navnet på et av firmaene sine, Norac. Norac stadion ligger det an til foreløpig. Men jeg må ta forbehold om at det ikke er noe politisk behandling til noe av dette, sier Danielsen.

Bjønnes stadion

Slik ser Bjønnes stadion ut i dag.

Foto: Svein Sundsdal/NRK