NRK Meny
Normal

– Vekst i Tvedestrand med ny E18

Tvedestrand kommer til å få et kraftig løft når den nye E18 fra Arendal til Tvedestrand bygges om noen år, mener både ordfører og forsker.

Jan Dukene på seminar om E18

Jan Dukene (i midten) på seminar om E18 onsdag. Ordføreren i Tvedestrand tror flere vil bosette seg i kommunen med bedre veiforbindelser.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg tror den er helt nødvendig. Skal vi få vekst i øst, så må veien på plass for å gjøre det bedre i forhold til bo-kommunen Tvedestrand, sier ordfører Jan Dukene til NRK.

– Mer attraktivt å bo

Ordføreren mener den nye E18 vil gi kommunen et kraftig oppsving. Han tror flere vil se på Tvedestrand som et godt alternativ når folk skal se seg om etter steder å bosette seg.

– Jeg tror Tvedestrand blir et godt alternativ å bosette seg, med store, fine tomter til en rimelig pris, og veldig nærhet til arbeidsmarkedet - både østover og vestover, sier Dukene.

Kortere reisetid

Ordføreren peker på at den nye E18 også vil føre til at det vil gå raskere å reise fra Tvedestrand til Kristiansand.

– Da blir det ikke som i dag, hvor du bruker nesten like lang tid til Arendal som du gjør fra Arendal til Kristiansand, sier en positiv ordfører i Tvedestrand, som mener båndene til Agderbyen vil bli sterkere med den nye E18.

– Har alle muligheter

Jon P. Knudsen

Forsker Jon P. Knudsen er positiv med tanke på Tvedestrands fremtid.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Forsker Jon P. Knudsen mener også at Tvedestrand vil merke effekten av den nye E18 på en svært positiv måte. Han har forsket mye på Agderbyen, og på effekten av E18 som allerede har kommet mellom Kristiansand og Grimstad.

– Tvedestrand har alle muligheter, men det handler om å ta dem, planlegge og utnytte dem. Tvedestrands tilgjengelighet innenfor et større bolig- og arbeidsmarked blir mye bedre med den nye veien, sier forskeren.

Sliten fasade

Flere har ment at Tvedestrand sentrum i dag fremstår som noe loslitt, og kan trenge hjelpen den nye veien vil gi.

– Ja, det er kanskje noe loslitt i dag. Det er på tide at det skjer noe, og det er derfor vi nå jobber så hardt med E18, begrunner ordfører Jan Dukene.