Aviskutt: – E kan ikkje si e lier det møe

Tidligere ordfører i Mandal og fylkesordfører i Vest-Agder, Ludvig Hope Faye, reagerer sterkt på oppsigelsene i lokalavisen Lindesnes.

Tidligere ordfører reagerer på oppsigelser

Oppsigelsene i Lindesnes vekker reaksjoner, blant annet hos tidligere ordfører og fylkesordfører Ludvig Hope Faye.

– Jeg kom hit for å si følgende: "E kan ikkje si e lier det møe", sier Hope Faye på mandalsdialekt.

NRK møtte onsdag den tidligere ordføreren i Mandal og fylkesordføreren utenfor redaksjonslokalene til Lindenes. Han ble møtt av en stengt dør. Bak dørene fikk ni ansatte i går beskjed om at staben på 24 skal bli til 15.

Også Lister rammes av oppsigelser:

– Føles veldig urettferdig

Oppsigelsene gjør et inntrykk på mannen som i mange år har hatt et nært forhold til lokalavisa. Nå er han redd for konsekvensene av nedskjæringene.

– Jeg synes det er veldig urettferdig når Lindesnes har en økonomi som går godt, også må de inn for å berge Fævennen. Det er ikke riktig. Fædrelandsvennen må klare sine problemer i Kristiansand, så skal vi klare våre problemer her, sier Hope Faye.

Han sikter til at Lindesnes eies av Fædrelandsvennen, og dermed rammes av nedskjæringer selv om lokalavisen isolert sett har hatt en bedre økonomisk situasjon.

Kritikken avvises av administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Harald Jacobsen, som sa følgende til NRK onsdag:

Harald Jacobsen

Administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Harald Jacobsen, avviser at Lindesnes må lide for tapene i Fædrelandsvennen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Vi har hatt sviktende overskudd over lengre tid i Lindesnes. Situasjonen i mediebransjen er veldig tøff og vi må gjøre kraftige grep nå for å være godt rustet til en ytterligere inntektssvikt i årene som kommer. Så forhåpentligvis gjør vi noe nå slik at vi klarer oss gjennom de to-tre neste årene.

De harde tidene for avisbransjen er ikke noe nytt. Lokale, regionale og nasjonale aviser trues over hele landet:

Mener lokalavisa betyr mye

Hope Faye mener imidlertid nedskjæringene vil merkes for mandalittene.

– Det går ut over avisen vår. Vi har kanskje ikke alltid vært fornøyde, men det er tross alt vår avis. Det er ytterst beklagelig, sier han.

Hope Faye får støtte fra en tidligere journalist i Fædrelandsvennen, Kari Seland.

Kari Seland holder en bok i armene mens hun intervjues på bokhandel

Kari Seland er tidligere journalist og synes det er trist at avisbransjen lider.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

– Jeg synes det er forferdelig trist. Også synes jeg det er kjedelig å se at avisene blir dårligere. Noen ganger er det sånn at det mest interessante stoffet er skrevet av folk utenfor, sier Seland.