Hopp til innhold

– Positivt med kunstgress

Start-kaptein Glenn Andersen er positiv til kunstgress på Sør Arena. Andersen spilte selv på kunstgress gjennom flere år da han spilte for Strømsgodset på Marienlyst.

Sør Arena

Det er en strøken vårmatte som pryder Sør Arena. Men i juni blir det kunstdekke. Det er et krav i kommunens redningspakke. (Bildet er fra 23. mars)

Foto: Øivind Eskedal / NRK

– Det er positivt. Du spiller kanskje en litt annen type fotball, men du får ballen til å gå, sier Andersen, som mener hyppig spill på kunstgress fører til mer pasningssikre spillere.

Graver opp Sør Arena

Glenn Andersen

Den hjemvendte sørlendingen påpeker at man slipper å uroe seg for baneforholdene med kunstdekke.

Foto: NRK

Han synes likevel det er litt vemodig at Sør Arena, omtalt som «Norges flotteste gressmatte» ved flere anledninger, skal graves opp.

– Den er knallfin, så det er selvfølgelig trist at den skal graves opp. Men det handler om klubbens økonomi. Kommunen vil at den skal brukes av flere, og da er kunstgress en liten fordel, det ser vi også, sier Andersen.

Det blir lagt kunstgress på Sør Arena i juni.

– Gode nok for eliteserien

Den nye Start-kapteinen er full av forventninger til eget lag i årets sesong, der målet er retur til eliteserien på første forsøk.

– Hadde vi vært i eliteserien, tror jeg vi hadde sparket bra fra oss. Vi holder en veldig god førstedivisjonsstandard, sier Andersen, som fyller 32 år skjærtorsdag.

Han viser til gode resultater mot gode eliteserielag i oppkjøringen. Laget har slått både Stabæk og Sogndal.

Middelmådig generalprøve

Man i mandagens generalprøve før sesongstarten 2. påskedag, ble det et skuffende 1-1-resultat mot Notodden i Kristiansand.

– Vi har spilt noen gode kamper mot eliteserielag, men bunnivået vårt er fortsatt for dårlig, konkluderer Andersen.

Han mener likevel laget er godt nok i massevis til å nå målet, som er udiskutabelt:

– Målet er definitivt at vi skal rykke opp, sier den tidligere godset-spilleren.

Hør mer i radioinnslaget: