– Ny trener har gitt oss "energi-boost"

Espen Hoff sier spillergruppa til Start er full av energi etter en uke under ny ledelse. Søndag møter klubben Sarpsborg 08 i viktig kamp i nedrykksstriden.

Lars Jørgen Salvesen og Espen Hoff

Lars Jørgen Salvesen (t.v.) og Espen Hoff feirer 1-0 scoringen mot Bodø/Glimt 9. august. Start tapte imidlertid kampen 1-5 og har tapt alle kamper siden 4. juli.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Spillergruppa er fokusert og har mye energi, så får vi håpe det gir resultater, sier Hoff.

Mandag denne uka overtok Bård Borgersen ledelsen av laget, da det ble klart at Mons Ivar Mjelde var ferdig i klubben.

– Et trenerbytte er spesielt og det var ikke akkurat jubel, men når nye ting kommer inn får man en «energi-boost» på grunn av det, sier Hoff.

På første trening sa Borgersen at tempoet måtte opp, noe spillerne har fått merke denne uka.

– Vi har definitivt fått kjenne på det, både på enkle øvelser og ikke minst i spillsekvensene. Jeg tror det er riktig å fokusere på det. Tempo er svært viktig, sier Hoff.

– En god uke

Bård Borgersen

Bård Borgersen har overtatt som hovedtrener for Start.

Foto: Geir Ingar Egeland/NRK

Trener Bård Borgersen er godt fornøyd med responsen på trening den første uka.

– Vi har fått veldig god respons fra spiller gruppa. De tar til seg våre tanker og legger ned mye energi og konsentrasjon i arbeidet, sier Borgersen til ikstart.no.

Mange nye ideer

Hoff synes det har vært givende med nye ideer fra Borgersen og assistent trener Mattias Andersson, men han påpeker også at én uke ikke er lang tid.

– Mandagen var spesiell med alt som skjedde, men etter det har det vært en god uke med full fokus på det vi skal gjøre. Jeg synes Bård og Mattias har kommet inn med mange gode tanker, så blir det spennende å se om vi klarer å sette det ut i live, sier Hoff.

Start møter Sarpsborg 08 på bortebane søndag klokken 18.00. Laget ligger like over Start på tabellen, med fire poeng mer.