NRK Meny
Normal

– Hvem som overtar Start er ikke så viktig

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken mener Start var tvungen til å foreta et trenerbytte. Han tror det kan redde sørlandsklubbens eliteserieplass.

Bård Borgersen etter Sogndal-kampen.

Bård Borgersen fotografert i garderoben etter en kamp mot Sogndal i 2011.

Foto: Oddleif Løset / NRK

– Hvem det er som overtar Start er ikke så viktig i den fasen klubben er i nå, men det må være en med masse energi. Det er det viktigste, sier Løken.

På fredag skrev Fædrelandsvennen at startdirektør Even Øgrey Brandsdal hadde vært i Bergen for å inngå en sluttavtale med trener Mons Ivar Mjelde. Søndag kveld meldte flere medier at Bård Borgersen blir satt inn som ny trener for laget.

Klubben har foreløpig ikke bekreftet opplysningene.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Foto: NRK

Borgersen er talentutvikler i klubben. Den tidligere forsvarsspilleren får med seg Mattias Andersson, Start 2-trener, som assistent ut 2015-sesongen.

Les også:

– Umiddelbar giv

NRK fikk mandag morgen beskjed om at Start-treningen ble utsatt på grunn av møtevirksomhet. Samtidig har nestleder i Start, Tom Edvardsen, bekreftet at klubben vil avholde pressekonferanse senere mandag, melder Fædrelandsvennen.

Even Øgrey Brandsdal

Startdirektør Even Øgrey Brandsdal.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Start har tapt sju strake kamper og står i fare for å rykke ned fra eliteserien.

– Start måtte gjøre noe for å hindre at de rykker ned. Iblant kan ny trener være med å gi umiddelbar giv til laget, i alle fall de første kampene. Men for Starts del er det lite som tyder på at trenerbytte vil gi noen langtidseffekt. Laget har ikke all verdens med mannskap etter å ha kvittet seg med flere profiler, sier Løken.

NRKs fotballekspert mener samtidig at Start har prestert rimelig bra de siste kampene.

– Det har vært en kombinasjon av litt udyktighet og uflaks. Slik er det i fotball på toppnivå.

Det må være en med masse energi. Det er det viktigste.

Karl Petter Løken, NRKs fotballekspert

Les også: Fotballeksperter: – Unge og umodne spillere er Starts hovedproblem

– Ingen trylleformel

Bård Borgersen har i sin tid som utviklingsansvarlig i klubben jobbet med unge spillere. Det tror Løken kan være en fordel for ham i rollen som hovedtrener.

– Men det finnes ingen trylleformel. Det er langsiktig arbeid som gir effekt over tid, men akkurat nå må Start oppnå umiddelbar effekt.

– Tror du Start overlever i eliteserien?

– Sandefjord rykker trolig ned. Mjøndalen og Tromsø kommer også til å slite, men jeg tror ikke Start rykker ned, sier Løken.

Laster innhold, vennligst vent..