Slik skal han redde eliteserieplassen

Starts nye hovedtrener, Bård Borgersen, mener tempoet må opp for å stoppe den dystre tapsrekken og berge plassen i eliteserien.

Bård Borgersen overtar som Starttrener etter Mons Ivar Mjelde som trekker seg.

Bård Borgersen ledet sin første trening som hovedtrener for Start mandag formiddag.

Mandag formiddag ledet den tidligere Start-kapteinen sin første trening med spillerne på stadion i Kristiansand. Det skal den nye hovedtreneren fortsette med ut sesongen.

– Det er veldig kjekt. Jeg trives godt på treningsfeltet, sier Borgersen til NRK.no etter treningen.

Den tidligere midtstopperen, som har 109 kamper for Start, mener det var en plikt å si ja da klubben ønsket at han skulle overta for Mons Ivar Mjelde.

– Jeg har alltid vært en lidenskapelig fotballmann og har alltid hatt en trener i meg. Dette er en god mulighet og det er en plikt å bidra når klubben ber meg om det.

Syv strake tap

Mons Ivar Mjelde ferdig i Start

FERDIG: Mons Ivar Mjelde er ferdig i Start etter fire år i klubben.

Foto: Kim Nystøl/NRK

Helt siden fredag i forrige uke har det blitt spekulert i om Start vil avslutte sin kontrakt med hovedtreneren før tida. Mandag kom bekreftelsen fra klubbledelsen.

Årsaken skal være svake resultater den siste tiden. Start står med syv strake tap og vil rykke ned om ikke poengene snart kommer.

Borgersen vil ikke kommentere Mons Ivar Mjeldes avskjed.

– Jeg vil ikke prate om andre. Jeg er meg og jeg har ting som jeg ønsker å jobbe med. Med så mange tap den siste tida er det mye å ta tak i både offensivt og defensivt. Det håper jeg vi klarer, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Start med nok et nederlag

SYV STRAKE TAP: Start har hatt en forferdelig periode den siste tiden og står med null poeng på de syv siste kampene. Her ser du startspiller Lars-Jørgen Salvesen fortviler over motgangen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Vil ha opp tempoet

43-åringen har de siste årene jobbet mye med yngre spillere i Start. Både som talentutvikler og trener for Start 2.

Han vil bruke det han mener er en ungdommelig ureddhet blant spillerne til noe positivt.

– Når man jobber med unge må man kanskje være enda mer pedagogisk og tydelig, men spillere setter som regel pris på råd. Alle trenger å utvikle seg.

Neste helg reiser han og spillerne til Østfold for å spille mot Sarpsborg 08 som ligger en plass over sørlendingene på tabellen med fire poeng mer.

Da lagene møttes i mai tapte Start 1–2.

– Vi må få opp tempoet i alt vi gjør. Hvis ting kan gå fortere så går det i utgangspunktet for seint. Jeg er ute etter folk som tar utfordringer på strak arm. For vi må slippe inn færre mål og skape flere sjanser, sier kristiansanderen bestemt.