NRK Meny
Normal

– Fikk panikk da jeg måtte svømme ut

Bjønndalen Camp på Skarpengland står under vann etter nedbøren de siste dagene. Hawk Christensen våknet opp med vann overalt.

Countryartisten bor i en husvogn på campingplassen.

– Jeg fikk litt panikk da jeg så skadene og måtte svømme ut av hjemmet mitt, vannet når meg helt til brystkassa, sier han.

Hawk Christensen under vann

Christensen frykter mye av musikkutstyret kan være ødelagt etter å ha vært under vann.

Foto: Privat

Musikkutstyr under vann

Christensen er artist og spiller aktivt på arenaer rundt på Sørlandet. Ødelagt musikkutstyret er ikke godt for karrieren.

– To amerikanske biler er under vann og hengeren med musikkutstyret mitt er helt under vann, jeg håper bare at ikke alt er ødelagt, sier Christensen.

Det kraftige regnværet de siste dagene, fører til oversvømmelser flere steder. Nidelva i Arendal har gått over sine bredder, og på Skarpengland camping i Vennesla er store områder lagt under vann.

Nidelva flom

Store vannmengder truer bygg langs Nidelva i Arendal.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

I Risør er vannføringen i vassdraget ved Søndeled nå så høy at Sivilforsvaret legger ut sandsekker.

– Vi har gjort tiltak ved legge ut flere hundre sandsekker med hjelp fra Sivilforsvaret. Det er viktig å sikre bebyggelsen rundt dammen, det sier beredskapskoordinator Kay Henning Holum i Risør kommune.

Flom på Agder

Flom stopper ølproduksjonen

Ølprodusenten Nøgne Ø i Grimstad er tvunget til å stoppe produksjonen fordi Nidelva flommer inn i kjelleren. Det kraftige regnværet de siste dagene skape problemer flere steder.

Hawk Christensen

Slik så det ut da Hawk Christensen åpnet døra til husvognen sin tirsdag morgen.

– Vi får ikke brygget noe som helst nå. Vi må stenge produksjonene og fokusere på salg inntil videre, det sier Tore Nybø, daglig leder for Grimstadbaserte Nøgne Ø.

Fare for det elektriske

Nedbøren på Agder skaper trøbbel mange steder. Nidelva flommer over sine bredder og ned i kjelleren til ølprodusenten.

– Det elektriske anlegget er satt ut av spill. Brannvesenet pumper nå vannet ut, men elva er fortsatt stigende. Jeg har aldri sett så mye vann for, sier Nybø.

Nidelva over sine bredder

Nidelva i Arendal har gått over sine bredder. Dette bildet er tatt i formiddag.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK