NRK Meny
Normal

– Etterlyser politisk handlekraft

Vidar Kleppe (Dem.) mener fylkespolitikerne har dårlig tid dersom de skal mene noe om fremtiden til Flekkefjord sykehus før siste ord sies i Stortinget neste måned.

Flekkefjord sykehus

Politikere frykter at sykehuset i Flekkefjord blir glemt.

Foto: NRK Sorlandet / NRK

– Vi kan ikke ha det sånn at fylkestinget i Vest-Agder ikke skal mene noe om en så viktig sak der Flekkefjord sykehus og helsetilbudet blir rasert og nedlagt, sier Vidar Kleppe.

Helseminister Bent Høie la i november fram en nasjonal helse- og sykehusplan som skal stake ut kursen for landets sykehus i årene framover. I planen kom det frem at Flekkefjord sykehus kan miste akuttkirurgien.

Demokratenes fylkestingsrepresentant i Vest-Agder, Vidar Kleppe, sier fylkesordfører Terje Damman tidligere har lovet å samle gruppelederne i fylkestinget for å få på plass en høringsuttalelse i sykehussaken.

Etterlyser fortgang

– Den nasjonale sykehusplanen er dramatisk når det gjelder fremtiden til Flekkefjord sykehus. Det er på sin plass at fylkesordføreren innkaller alle gruppelederne i Vest-Agder slik at vi får sendt en høring til Stortinget om at vi vil bevare tilbudet ved Flekkefjord sykehus.

Vidar Kleppe i fylket

Vidar Kleppe har sendt e-post til fylkesordføreren, og venter på svar.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Opposisjonsleder i fylkestinget i Vest-Agder, Randi Øverland (Ap), er enig med Kleppe i at ting burde gått raskere.

– Jeg mener det er viktig at fylkets politikere får gitt en uttalelse om Flekkefjord sykehus. Stortinget skal tross alt behandle det allerede i januar, påpeker Øverland.

Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget, Christian Eikeland, sier onsdag til Avisen Agder at også Frp oppfordrer til en rask løsning for å få til en uttalelse.

– Prosessen er i gang

Fylkesordfører Terje Damman avviser at det er grunn til bekymring, og sier til NRK at prosessen er i gang.

Terje Damman intervjues TV

Fylkesordfører Terje Damman.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Det er flere ting som er på gang i den sammenhengen. Vi har fått bekreftet at Vest-Agder har plass på høringen. Stortingskomiteen har i tillegg bedt om at det sendes inn et notat innen 11. januar. Dette er under arbeid, og notatet vil være grunnlaget for en drøfting med gruppelederne om deres syn i denne saken.

Damman opplyser om at gruppelederne vil bli invitert inn til en diskusjonsrunde i januar.