NRK Meny
Normal

14 biler utfor veien i Arendal

Siden i går kveld har Viking Arendal måttet dra opp rundt 14 biler fra grøftene. - Flaks at ingen er blitt skadet, sier Roar Josephsen.

Ole Nygaard

FLERE UTFOR VEIEN: Det har vært travelt for Viking i Arendal det siste døgnet. Dette er et tidligere bilde fra Viking Kristiansand.

Foto: Lars Eie

Glatte veier i Arendal har skapt mye arbeid for Viking i natt. Fra i går kveld klokken 21.00 og frem til 13.00 i dag, har det vært rundt 14 utforkjøringer, skriver Agderposten.

Både i Froland, Breivik i Arendal, Eydehavn og Tvedestrand har biler sklidd utfor veien.

-Det er bare hell at ingen er blitt skadet. Det er veldig glatte veier i Arendals-området nå, sier sjef Roar Josephsen ved Viking Arendal.

Kjør forsiktig

Politiet advarte i går kveld mot de glatte veiene på Agder, og ikke uten grunn. Det har vært speilblankt flere steder. Også på E18 har det vært glatt i natt.

-Det hjelper ikke å skylde på at det ikke er strødd eller saltet. Sjåføren må selv ta ansvar, sier Josephsen.

Viking Arendal har hatt to biler på vakt i natt. I dag har de tre.

-Selv om det har vært mange utforkjøringer, har vi hatt kontroll, sier Josephsen.

Viking-sjefen kjører selv med kraftige piggdekk på sin bil. Det hjelper ikke mye når det er så glatt som det har vært det siste døgnet.

- Jeg kjører selv i 50 km/t. Folk tror ikke det er glatt fordi det er plussgrader, men man må huske på at det er kaldere på bakken, sier Josephsen.

Nå kommer han med en oppfordring til alle som skal sette seg bak rattet på glattene veiene.

-Folk må kjøre forsiktig, slik at vi alle får feire jula sammen, sier han.