Hopp til innhold

- Hvem stjal gavene våre?

Frekke tyver stjal to motorsykler, klær og alle julegavene til familien Haugen.

Ove Thorbjørn Haugen

Ove Thorbjørn Haugen brukt alle muligheter for å få tilbake familiens ting.

Foto: Thomassen, Jan Inge / Jan Inge Thomassen/NRK

Plakat over det som ble stjålet

Etterlyser tips.

Foto: Thomassen, Jan Inge / Jan Inge Thomassen/NRK

Kristiansanderen Ove Thorbjørn Haugen og hans familie fikk en svært kjedelig avslutning på årets juleferie.

Etter å ha vært to uker i Trøndelag, kom familien hjem til Kongsgård 2, sent på kvelden søndag 4. januar.

Med seg hadde de en tilhenger, som var lastet med blant annet to motorsykler, åtte søppelsekker med nye barneklær, og alle barnas julegaver.

I løpet av natta forsvant tilhengeren og alt som var på den.

Verdier for 80 000 kroner

Mens Ove Haugen og hans familie lå å sov ut etter en lang kjøretur har en person sneket seg inn på eiendommen deres og stjålet tilhengeren, som fremdeles var lastet med det familien hadde med seg etter juleferien.

- Vi kom hjem sent på kvelden. Vi hadde kjørt 100 mil og jeg var trett og sliten og vi har tre barn som skulle legge seg, så derfor valgte jeg å la lasta stå på tilhengeren over natta. Det skulle jeg ikke ha gjort, sier Haugen.

Da han sto opp tidlig neste morgen var tilhengeren søkk borte.

Haugen regner med at verdier for rundt 80 000 kroner ble stjålet i løpet av denne natta. Men uflaksen hans stoppet ikke der.

Dekkes ikke av forsikringene

Før han dro på ferie ble Haugen anbefalt av forsikringsselskapet sitt - If - å skaffe seg en reiseforsikring i tillegg til innboforsikringen, for å være fullstendig dekket i ferien - noe han også gjorde før han dro.

Men selskapet vil ikke dekke tapet hans, fordi tyveriet ifølge Haugen "faller mellom to stoler".

Reiseforsikringen kan ikke dekke tapet, fordi han var kommet hjem. Og innboforsikringen gjelder ikke her, fordi If mener eiendelene ikke var godt nok sikret.

Skremte småbarn

Det verste er likevel at barnas julegaver ble tatt. Innbruddet har gjort stort inntrykk på de tre små, forteller Haugen.

- De er veldig lei seg. De er mest redd fordi de vet det kan gå tyver rundt huset. Derfor har de problemer med å sove om natta. De må sove i vår seng, forteller pappaen.

- Barnas ting viktigst

Politiet bekrefter overfor NRK Sørlandet at de foreløpig står på bar bakke i etterforskningen av tyveriet, men Haugen har likevel forhåpninger om at tingene skal dukke opp igjen.

- Jeg har vært på radioen, har hatt etterlysninger i Fædrelandsvennen, har snakket med alle jeg kjenner og jeg har hengt opp plakater over alt. Jeg håper noen er så ærlige at de kommer med opplysninger slik at tingene kommer til rette.

- Vennligst kom tilbake med tingene som tilhører barna. Det andre kan de bare beholde - det er barnas ting det gjelder, sier Haugen.

Han lover nå en dusør på 10 000 kroner til den som måtte komme med opplysninger som kan oppklare saken.