Nå får han NM på hjemmebane

Joachim Olsen har egentlig «pensjonert» seg som skutercrossfører, men stiller likevel til start i neste ukes Norgesmesterskap.

Kara X 2017

Joachim Olsen kunne ikke motstå fristelsen. Derfor stiller den «pensjonerte» crossføreren til start i NM på hjemmebane.

Foto: Ellen Agneta Norvang / NRK

Karasjok motorklubb (KMK) er blitt tildelt Norgesmesterskapet (NM) i snowcross for 2017.

Arrangementet skal være 15.-16. desember på Karasjok crossbane.

Joachim Olsen

Joachim Olsen.

Foto: Jan Helmer Olsen

NM 2017 skulle egentlig vært arrangert i Alta 7.og 8.april, men ble avlyst på grunn av altfor få deltakere. Dermed ble det ikke kåret en norgesmester og kongepokalen ble dermed ikke tildelt.

Alta Snøscooterforening foreslo overfor Norges motorsportforbund (NMF) at NM kunne holdes i Karasjok i forbindelse med Kara-X påskeaften, men slik ble det ikke.

Til neste helgs arrangement er det påmeldt 15 førere. Blant disse er Karasjoks egen Joachim Olsen. I vår gikk Olsen ut med at han ville ta en pause fra sporten, men nå stiller 21-åringen på startstreken igjen.

Kulda en utfordring

KMK arrangerer supercross på fredag, NM og oppvisningsløp for knøtter på lørdag. Dette er også første løpet som arrangeres på Karasjok crossbane etter at den ble godkjent av NMF.

– Vi håper at arrangementet blir godt mottatt og bidrar til å løfte motorsportinteressen i Karasjok, Finnmark, Nord-Norge og Norge, uttaler leder i Karasjok motorklubb May Helen Amundsen Rasmus i en pressemelding.

Skutercross

Illustasjonsbilde fra VM i skutercoss 2016, som ble arrangert i Alta.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Kulda er den største utfordringen for arrangørene. Akkurat nå kan Norges kaldeste plass skilte med en temperatur på -33 grader Celcius. I følge værappen til yr.no føles temperaturen på grunn av et iskaldt vinddrag som -41 grader Celsius.

– Kulden frem mot arrangementet legger dessverre begrensinger i forberedelsesarbeidet. Et slikt arrangement krever en del frivillig arbeid, og det er fortsatt plass til flere frivillige i arbeidslistene våre. Dersom det finnes noen som ønsker å bidra så ta kontakt, sier motorklubblederen.

Du kan følge værmeldingen for Karasjok på yr.no.