NRK Meny
Normal

Løste Conifa krisen

Det internasjonale fotballforbundet Conifa fikk løst krisen som hadde oppstått under fotballturneringen Conifa World Cup i Östersund.

Conifa president Per-Anders Blind

Conifa president Per-Anders Blind er glad saken med de kurdiske spillerne løste seg.

Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

Kurdistan truet med å trekke seg fra dette VM i Östersund, om Conifa fratok laget tre poeng, slik det kom frem på første møte som ble holdt tirsdag kveld.

- Conifa tar ansvaret for rotet som har vært, fordi regelverket vårt ikke har vært helt klar på dette når det gjelder påmelding av spillere til turneringen, sier fotballpresident Per-Anders Blind i Conifa.

Kurdistan hadde påmeldt 23 spillere til denne turneringen, men brukte bare 21 spillere til hver kamp, slik de hadde tolket regelverket at de kunne gjøre.

Blir bøtelagt

Kurdistan sa før onsdagens møte at de ville akseptere den straffen de fikk og truet ikke lenger med å forlate mesterskapet.

Flertallet gikk inn for at kurderne skulle få en bot for dette og måtte også spille kvartfinalen onsdag med de 21 spilleren som var ført opp til den første kampen laget hadde i gruppespillet.

- Hvor stor den boten blir kan jeg ikke si noe om nå, men det er avgjort at pengene ikke går til Conifa, men summen gir vi til Darfur, sier Per-Anders Blind.

Var fare for kampen

Kurdistans kvartfinalemotstander onsdag, Ellan Vannin, sa de ikke ville godta at kurderne ikke mistet tre poeng og ville ikke stille til kvartfinalekamp etter avgjørelsen som var gjort.

Etter stor møtevirksomhet på spillerhotellet til Conifa World Cup lagene, ble også denne saken løst og den siste kvartfinalekampen i dette VM ble spilt som oppsatt på kvelden.

Ellan Vannin- Kurdistan

Kvartfinalen mellom Ellan Vannin og Kurdistan, onsdag kveld, gikk som planlagt. Det var usikkert om Ellan Vannin likevel ville møte opp.

Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

Kurderne fikk tenkt seg om

- Det var krise etter det første møtet, men når de kurdiske lederne fikk roet seg og kom til det neste møtet dagen etter, hadde de en helt annen tone, forklarer Blind, som er glad saken løste seg.

Kvartfinalekampene onsdag:

Nice- Padania 2-1

Abkhasia- Sør-Ossetia 0-0. Sør-Ossetia videre etter straffekonkurranse.

Arameisk/Syrianska- Oksitania 0-0. Arameisk/Syrianska vant straffekonkurransen.

Ellan Vannin- Kurdistan 1-1. Ellan Vannin vant etter straffekonkurranse.

Tre av kvartfinalekampene ble avgjort på straffer. Det ble ikke spilt ekstraomganger, men mann gikk rett på straffespark. To av de store favorittene før mesterskapet startet, Padania og Kurdistan, røk ut.

Semifinalekampene fredag:

Nice- Sør/Ossetia og Arameisk/Syrianska- Ellan Vannin i den andre.