NRK Meny
Normal

Conifa krisen ikke løst

Krisen som har oppstått i Conifa World Cup er ikke løst, og nu truer laget Ellan Vannin med ikke ås tille opp i kvartfinalen i kveld.

Conifa krise

Conifa krise løses bak lukkede dører.

Foto: Sergey Gavrilov / NRK

Saken er ikke løst, men etter at turneringsledelsen har gått igjennom dommerkortene, er det snakk om to spillere som Kurdistan har brukt, som ikke var i med i 21-manns troppen til Kurdistan.

Siden det ikke virker som Kurdistan vil bli straffet for dette, har motsanderlaget Ellan Vannin fortalt turneringsledelsen at de ikke vil stille opp i kampen som starter 19.00 i kveld. Vi har ikke fått tak i Conifa president Per-Anders Blind i denne saken.

Slik omtalte vi saken tidligere i dag:

Klokken 12 gikk turneringsledelsen i Conifa World Cup med president Per-Anders Blind, i møte med laglederne for alle de 12 lagene som er med i mesterskapet. De har bare en sak å løse, hva skal gjøres med kurdistan.

Brukt flere spillere

Kurdistan har brukt 26 spillere i mesterskapet, hvor de fikk inn fem nye spillere til den andre kampen i mesterskapet, hvor de vant 9-0 mot Tamil Eelam, som Sápmi spiller mot torsdag.

Det var også møtevirksomhet i flere timer tirsdag i denne saken, men uten løsning.

Kurdistan kan miste poeng

De kurdiske spillerne (i hvitt) kan miste kvartfinaleplassen i Conifa World Cup.

Foto: Sergey Gavrilov / NRK

Etter det NRK Sápmi kjenner til har det kurdiske laget truet med å trekke seg fra turneringen om de skulle miste de tre poengene som fører til at de ikke får spille kvartfinale, og det har også kommet frem at de vurderer lagets fremtid i Conifa.

Kan bli en bot

Fotballpresident Håkan Kuorak i FA Sápmi sier at det står klart i regelverket at det er en tropp på 21 spillere alle lag kan føre opp før mesterskapet.

- Kan være at det kurdiske laget får en bot og at de ikke kan få bruke de fem nye spillerne i resten av dette mesterskapet, men jeg kan ikke si noe hva som blir utfalet av møtet, sier Kuorak.

Han ønsker ikke å si noe om hva FA Sápmi vil gå inn for i denne saken, når laglederne møtes.

Kamp i kveld

Kurdistan er det laget med størst befolkning av alle lagene som er med i Conifa World Cup, med 40 millioner innbyggere.

Kurdistan er foreløpi satt opp i kvartfinalekamp mot Ellan Vannin klokken 19.00 onsdag kveld.

Vedtaket i denne saken kan få følger for FA Sápmis kamp torsdag, for om laget Tamil Eelam blir tilkjent seieren i kampen de tapte 0-9 på tirsdag, er det Kurdistan det samiske herrelandslaget spiller mot torsdag, men det kurdiske laget truet med å trekke seg fra resten av turneringen om de mister kvartfinalekampen.