NRK Meny
Normal

Lihku álbmotbeavái, Sápmi!

Gratulerer med dagen, Sápmi! Her er verdenspremieren på musikkvideoen til ære for samenes nasjonaldag.

Máttuid árbi - musikkvideo om hele landets samsiske kofter.

Det er en glad koftekledd gjeng som er med i musikkvideoen «Máttuid árbi». Musikk: Rolf Morten Anti Amundsen - Tekst: Ole Máhtte Gaup og Marit Sofie Holmestrand - Sanger/rapper: Ole Máhtte Gaup - Joik: Lemet Ailu Anti, Ole Máhtte Gaup, Wenche Marie Hætta og Marit Sofie Holmestrand - Foto/Redigering: Dragan Čubrilo

Marit Sofie Holmestrand

Marit Sofie Holmestrand.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

I forbindelse med dagens TV-program «Samenes nasjonaldag» på NRK1 har NRK Sápmi laget en egen musikkvideo, der samekofta er i fokus.

Programmet sendes klokken 22.30.

Rappen og joiken «Máttuid árbi» (Forfedrenes arv) er laget spesielt til samenes nasjonaldag, 6. februar 2014. Opptakene til videoen ble gjort mandag formiddag på Sápmi park i Karasjok.

Med på videoen er rapperen og radioprogramlederen Ole Máhtte Gaup og utvalgte koftekledde mennesker bosatt i Karasjok.

– Ideen med musikkvideoen er å vise samekofter fra forskjellige steder. Vi har plukket ut et utvalg av kofter. Vi kan ikke ha med alle, da ville nemlig videoen blitt altfor lang, forklarer medforfatter Marit Sofie Holmestrand.

Selve musikken er laget av Rolf Morten Anti Amundsen, som er kjent fra den samiske popgruppa Rolffa i Karasjok. Teksten har Ole Máhtte Gaup og Marit Sofie Holmestrand skrevet sammen.

– Jeg begynte å skrive rappen i forrige uke. Det er veldig artig å holde på med dette og jeg tror at mange vil kose seg med videoen når den vises på TV torsdag kveld, sier Gaup.

Dragan Čubrilo og Ole Máhtte Gaup

Fotograf Dragan Čubrilo og Ole Máhtte Gaup under mandagens opptak.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK