– Håper det satses på damene

Vålerenga spiller Caroline Knutsen håper at det nye samiske fotballforbundet som kommer, også satser på damefotballen.

caroline
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Knutsen har stått noen kamper i mål for det samiske kvinnelaget i fotball, og har også fått kamper for det norske damelandslaget.

– Samisk kvinnelag er ikke viktig bare for meg, men for mange, sier Knutsen, som denne sesongen har spilt i toppserien for kvinner i Norge, med Vålerenga.

Nytt fotballforbund snart på plass

Kjenner de som står bak

Når Caroline Knutsen hører at tidligere landslagstrener Isak Ole Hætta og Håkan Kuorak er med i arbeidsgruppen som arbeider med å få et nytt samisk fotballforbund, har hun tro på at det også skal satses på kvinnefotballen.

– Man bør nok samles oftere en hvert tredje eller fjerde år, om det skal satse på fotballen, avslutter Caroline Knutsen.

  • Intervju med Caroline Knutsen hvor hun også forteller om fremtiden:

Satse på damene også

Fotballpresidenten Per-Anders Blind i det nye internasjonale fotballforbundet Conifa, sier at de har som mål at fotballforbund som er medlemmer, også skal satse på ungdomsfotballen og selvsagt damefotball.

Per-Anders Blind
Foto: Privat

– Den første turneringen neste sommer, Conifa World Cup i Östersund, blir bare med 12 herrelag, men i fremtiden skal det være både ungdomsmesterskap og turneringer for damene, det er vårt mål, forklarer Blind.

Sápmi med

4. januar neste år har Conifa generalforsamling i Köln i Tyskland, hvor de også planlegger sommerens Conifa World Cup.

Håkan Kuorak fra arbeidsgruppen til det nye samiske fotballforbundet, er invitert til generalforsamlingen i Tyskland.

– Jeg regner med at et lag fra Sápmi vil være med i Östersund, for det samiske skal være i sentrum under fotballturneringen, sier Blind.

Tror på samisk fotball

Conifa president Per-Anders Blind ønsker ikke å si så mye om hvilke forventninger han har til et nytt samisk fotballforbund.

– Det er viktig at samisk fotball er med internasjonalt, som i turneringer som Conifa, mener Blind.

«Confederation of Independent Football Associations» eller Conifa er en ny paraplyorganisasjon for alle fotballag, som eksisterer utenfor FIFA.

Det var i sommer Conifa ble stifte og de har seks medlemsland med, Nord-Kypros, Kurdistan, Quebec, Darfur, Tamil Elam og Oksitania, og til sommerens turnering er allerede ni lag klare, og håper er at det også blir et samisk lag som kan delta, i turneringen som spilles i månedsskiftet mai-juni, en uke før VM i fotball i Brasil.

  • Hør intervju med Per-Anders Blind: