400 protesterte mot nedleggelse

I dag tar styremøtet i Finnmarkssykehuset HF stilling til om det blir flytting av Distriktspsykiatrisk senter (DPS) hra Lakselv til Karasjok.

Fakkeltog

Fra fakkeltoget onsdag kveld. Foto fra FB-siden til Nei til flytting av akutt-team og døgnenhet fra Lakselv til Karasjok!

Foto: Privat

Onsdag kveld gikk 400 personer i fakkeltog i Lakselv sentrum. De ville vise sin misnøye mot nedleggelse av Distriktspsykiatrisk senter.

Finnmarkssykehuset HF vil prøve å spare penger ved å flytte DPS fra Lakselv til Karasjok og Alta. I dag blir det tatt stilling til om det blir flytting eller ikke.

Styremøtet pågår nå, saken oppdateres!

Aina Borch fra Lakselv er en av dem som deltik i demonstrasjonene.

– Psykisk sykdom er den nye folkesykdommen, og det finnes ingen vaksine mot den, men kun gode behandlingstilbud, og derfor mener vi nå at vi ikke bare kan begynne å rive opp det gode behandlingstilbudet vi har i Lakselv, sier Borch.

Også Kjell Robert Johansen gikk i fakkeltoget, og han er mer skeptisk til om det nytter å protestere. Han mener at de ansatte ikke har fått være med på prosessen i det hele tatt.

– Det virker som om beslutningen er tatt allerede, så det har jo skjedd mye bak ryggen på dem som jobber her på DPS, sier Johansen.

Mister 50 arbeidsplasser

Knut Roger Hanssen (H), ordfører i Porsanger, ble overrasket da han hørte at DPS anbefales nedlagt i Lakselv.

Hanssen tror pasientens beste er at man opprettholder DPS lokalisert i Lakselv.

– En stor del av befolkningen i området og på kysten benytter tjenestene i Lakselv, og de er fornøyd med disse tjenestene.

Porsanger står i fare for å miste nærmere 50 arbeidsplasser og kan risikere å miste 100-130 innbyggere.

Hør saken her (på samisk og norsk):

fakkeltog

Fra onsdagens demonstrasjon.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK