Hopp til innhold

Vi bidra til badeland ved Kongeparken

Håkon Lund mener et folkebad bør ligge utenfor Stavanger sentrum, og han blir gjerne med og spleiser for å få på plass et stort badeanlegg i regionen. – Helst på Ålgård, men Sandnes kan også være aktuelt, sier han.

Håkon Lund med walkie talkie

Kongeparken-sjef Håkon Lund mener det store folkebadet bør ligge i Sandnes-området og ikke mot Stavanger.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

– Regionen vår har behov for et badeland. Og jeg mener det er riktig å plassere det i nærheten av Kongeparken, som har 250.000 besøkende hvert år, sier lekemester Håkon Lund.

Helt siden det 6000 kvadratmeter store Havanna badeland på Hana ble lagt ned i 2007 har folket i Sør-Rogaland savnet vannsklier og romerbad.

I forrige uke satte Maja Viste Pekerman i gang en folkeaksjon på Facebook for å få Havanna tilbake. Nesten 10.000 mennesker meldte seg, i løpet av få dager, interessert i saken.

Stavanger svømmehall

Håkon Lund vil ikke bygge et nytt Havanna badeland, men ha et anlegg med et tilbud også til konkurransesvømmerne. Her fra Stavanger svømmehall.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Dette viser at mange ønsker å ha et badeland i vår region, men jeg synes også det er viktig å få på plass et skikkelig anlegg for svømmerne. Derfor må vi bygge et olympisk anlegg som tilfredsstiller kravene til konkurransesvømmerne, mener Lund.

– Mange i Stavanger ønsker å få på plass et folkebad i Jåttåvågen. Er det riktig sted å ha et anlegg i regionen?

– Absolutt ikke. Det er helt sentralt å ha mange parkeringsplasser i tilknytning til anlegget. Det er vanskelig i Jåttåvågen, så jeg mener vi må legge anlegget på Ålgård eller Sandnes, sier lekemesteren.

Inspirert av Sørlandet

Lund ser for seg et badeland etter modell av Aquarama i Kristiansand, som åpnet i mars 2013. Anlegget inneholder både badeland, svømme- og stupeanlegg, idrettshall og hotell.

– I Kristiansand har de både et privat og et offentlig anlegg. Det er ikke gunstig, for de konkurrerer med hverandre. I Rogaland har vi behov for ett anlegg. Vi trenger å bygge ett sted – en gang, sier Lund.

Han avviser at Kongeparken kommer til å bygge et badeanlegg uten at det offentlige er med.

– Jeg er villig til å investere i et badeland, men det er viktig å ha ordførerne i regionen med på laget. Jeg håper at politikerne kommer på banen og ser hva et slikt anlegg kan bety for regionen vår, sier han.

Bdelandet Aquarama åpna i Kristiansand i formiddag. Det nye senteret inneholder badeland, svømme- og stupeanlegg, idrettshall og hotell. Og det var mange som syntes den offisielle åpninga i dag var gøy.

ARKIVVIDEO (22.03.2013): Badelandet Aquarama i Kristiansand åpnet i 2013.

Drev badeland i 26 år

Havanna badeland var eksotisk da det åpnet i 1991, men fikk etter hvert økonomiske problemer og i 2003 ble Havanna AS, selskapet som drev badeland og lekeland i Sandnes, slått konkurs.

Sjå innslaget frå 1991 - då det kom palmetre, boblebad og topp moderne sklier til Sandnes.

ROGALAND RETRO: Se innslaget fra 1991 – da det kom palmetrær, boblebad og topp moderne badesklier til Sandnes.

NRK anbefaler