NRK Meny
Normal

Varsler boikott fordi Støre kommer

Flere tar til orde for å boikotte Sildajazzfestivalen i Haugesund, fordi ledelsen har invitert Ap-leder Jonas Gahr Støre til å stå for den offisielle åpningen.

Jonas Gahr Støre på Sildajazzen i Haugesund

Jonas Gahr Støre skal åpne Sildajazzen i kveld og være med på den tradisjonelle «vorspielkonserten» i Dokken i ettermiddag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Det er trist at folk får seg til å skrive så mye rart. Sildajazzen er en arena for alle, uansett politisk retning, sier Bjarne Dankel, festivalsjef for Sildajazzen i Haugesund.

Festivalen starter i dag, og klokka 19:00 skal Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre erklære den 29. Sildajazzen for åpnet.

Det har skapt reaksjoner, og flere har varslet at de kommer til å boikotte festivalen på grunn av at festivalledelsen har gitt den prestisjefulle jobben til Støre.

sildajazz og jonas

Flere går hardt ut mot at Ap-lederen har fått æren av å åpne Sildajazzen.

Foto: SKJERMDUMP/FACEBOOK

Tradisjon for politiker-åpning

Bjarne Dankel

Bjarne Dankel er festivalsjef for Sildajazzen i Haugesund.

Foto: Privat
Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre leder Arbeiderpartiet.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Vi må ha åpenhet, og kunne ta imot alle som gjester på Sildajazzen. Han er ikke her for å fremme sin politiske sak, men for å åpne og hylle oss som jazzfestival. Jeg synes det er flott at han tar seg tid til å komme hit til Haugesund, sier Dankel.

Flere opposisjonspolitikere har tidligere åpnet jazzfestivalen. Blant annet Erna Solberg i 2012 før hun kom i regjering. I fjor hadde kulturminister Thorhild Widvey jobben.

– Vi har hatt folk fra alle politiske retninger, og masse uavhengige folk, sier han.

– Fokuser på festivalen

Årsaken til kritikken og boikotten er at de som ytrer seg er uenige med snorklipperens politikk.

– Vi kan lese at de er politisk uenige med det Ap står for og Gahr Støre spesielt. Jeg synes heller man bør fokuserer på festivalen, og ikke på den som skal åpne den, sier Dankel.

Sildajazz og Jonas
Foto: SKJERMDUMP/FACEBOOK
Sildajazz og Jonas
Foto: SKJERMDUMP/FACEBOOK