Hopp til innhold

Ikke sikkert Sildajazz går i pluss i år

Dårlig vær og dyr produksjon av konserten på Rådhusplassen kan føre til at årets Sildajazz i Haugesund går i minus.

Sildajazz 2008

Dårlig vær både fredag og lørdag under årets Sildajazz ga færre solgte dagspass. Bildet er fra 2008.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Festivalen Sildajazz, som har blitt arrangert siden 80-tallet, er vel etablert i Haugesund. I år er det imidlertid ikke sikkert at den økonomiske biten gikk like strykende som «etablertheten» skulle tilsi.

Bjarne Dankel i Sildajazz

Bjarne Dankel.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Likevel er festivalsjef Bjarne Dankel godt fornøyd med helgas arrangement.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi har hatt så utrolig mange fine konserter, og så utrolig masse publikum inne. Vi ser spent fram mot hvordan dette vil ende opp for oss, sier han.

Har hatt dårlig vær før

2016-økonomien byr på både noe sviktende inntekter – og høye utgifter. Dårlig vær fredag og lørdag førte nemlig til færre solgte dagpass enn i fjor. I tillegg var produksjonen av konserten på Rådhusplassen fredag, med Vidar Johnsen og Sivert Høyen, kostnadskrevende.

– Jeg er alltid optimist, men ser at det er kostbart å drive Rådhusplassen. Det andre er været og den lille nedgangen vi har hatt på kaien. I 2014 fikk vi et forferdelig vær lørdagskvelden, slik at hele underskuddet det året, kom derfra. Jeg tror ikke vi skal ligge der i år, men vi kan aldri si aldri, sier Dankel.

– Viser at vi følger med

I forkant av festivalen kom det kritikk av retninga festivalen har tatt, med flere ikke akkurat utprega jazzartister på programmet, blant andre Aurora.

Dankel skulle gjerne hatt et enda flere tradjazzband med i festivalen, men mener Sildajazzen er på rett vei når en henter inn store artister fra andre sjangre.

– Det å kunne presentere den type musikk, den type artist, på vår scene, er viktig for festivalen. Det viser at vi følger med i tida, sier han.