NRK Meny
Normal

Direktøren vil kvitte seg med Thioune – treneren vil beholde ham

Det kommer sprikende signaler fra Viking om fremtiden til omstridte Makhtar Thioune.

Det kommer sprikende signaler fra Viking om fremtiden til omstridte Makhtar Thioune.

SJÅ VIDEO: Det kommer sprikende signaler fra Viking om fremtiden til omstridte Makhtar Thioune.

Viking sendte tirsdag ut en pressemeldingen om at klubben ønsker å kvitte seg med Makhtar Thioune, selv om de ikke formelt sparker ham.

– Tillitsforholdet mellom klubb og spiller har fått en såpass stor knekk, at vi anser det som best at Thioune finner seg en ny klubb, og kommer til å jobbe for en slik løsning, melder Viking FK i en pressemelding.

Men når NRK snakker med Viking-trener Kjell Jonevret tirsdag formiddag, uttaler han at han ønsker å beholde spilleren - stikk i strid med det klare budskapet i pressemeldingen fra klubbledelsen.

– Vi har jo en sportslig strategi om at vi etterhvert skal bli et topplag. Nå har vi nettopp mistet Martin Ørnskov. For meg som er ansvarlig for sporten er det jo bra å ha gode fotballspillere her, så jeg håper Makhtar blir, sier Jonevret.

Forvirringen kommer etter at spilerforeningen NISO allerede har krevd at Viking bestemmer seg for å enten sparke spilleren eller ikke.

– De må bestemme seg. De må avskjedige ham på ordentlig eller la være. Det må de forholde seg til her også, sier NISO-leder Joachim Walltin til NRK.

Mener de kunne sparket ham

Viking har vurdert om de skal avskjedige Thioune etter flere disiplinærproblemer denne sesongen.

Klubben velger altså å ikke formelt avskjedige spilleren, og sender i stedet ut pressemelding om at de vil kvitte seg med ham.

Spilleren får en skarp advarsel av Viking. Dessuten påpeker klubben at de mener de har rett til å avslutte arbeidsforholdet.

– Viking har foretatt en juridisk vurdering og mener det vil være berettiget å avslutte arbeidsforholdet til Makhtar Thioune, skriver Viking i pressemeldingen.

Thioune

Makhtar Thioune har ikke ønsket å kommeneter hendelsene som har gitt ham karantener og som nå gjør at han er uønsket i Viking.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Jonevret understreker at alle Vikings spillere i utgangspunktet er til salgs.

– Dersom det kommer klubber som vil kjøpe en spiller så skal vi lytte til det. Nå vet ikke jeg om det er tjue klubber som står i kø for å kjøpe Makhtar. Jeg tror nok jeg får beholde ham en god stund til, mener Viking-treneren.

– Vanskelig sak

Viking-direktør Arne Larsen Økland sier det har vært en veldig vanskelig sak både juridisk og menneskelig for Viking.

Les også: Thioune strøk rett forbi journalistene som ventet på ham

Les også: Jonevret: – Det blir tøft for Thioune å fortsette i Norge

– Han er Viking-spiller inntil han finner seg en ny klubb. Han vil være aktuell for A-laget når karantenen hans er slutt. Vi forholder oss profesjonelt til det og regner med at Mahktar gjør det samme, sier Økland til NRK.

Han mener at en avskjed ville vært en strengere og mer negativ avgjørelse for Thioune.

Flere alvorlige episoder

Norges Fotballforbund vedtok i juni å utestenget Thioune i seks kamper etter at midtbanespilleren skal ha vist dommeren fingeren etter at Viking tapte for Bryne i cupen 28. mai.

Det betyr at Thioune ikke kan spille for Viking før 11.august.

Den strenge straffen fikk Thioune for å angivelig ha Thioune i ny trøbbel - skal ha vist dommeren fingeren i etterkant av cupexiten mot Bryne i slutten av mai.

Makhtar Thioune

Thioune fikk karantene av Viking etter at han skal ha kalt Svein Erik Edvartsen rasismedommer etter Stavangerlagets kamp mot Brann i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Thioune har tidligere denne sesongen fått karantene av egen klubb, etter at han anklaget dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme etter en kamp mot Brann i Bergen.

Les også: Utestengt i tre kamper etter denne uttalelsen

Les også: Har kalt Thioune inn på teppet

Midtbanespilleren beklaget i etterkant uttalelsene , men ble likevel straffet.