NRK Meny
Normal

Utestengt i tre kamper etter denne uttalelsen

Viking-spiller Makthar Thioune ilegges tre kampers karantene etter rasismebeskyldninger mot dommer Svein-Erik Edvartsen.

Makhtar Thioune havnet i medienes søkelys etter han beskyldte dommeren for rasisme etter lørdagens kamp mellom Viking og Brann. Her forlater han stadion lørdag kveld - tydelig irritert. Bilder med tillatelse fra C More.

SE VIDEO: Det er denne uttalelsen fra Makthar Thioune som vakte reaksjoner etter kampen mot Brann. Bilder med tillatelse fra C More.

– Vi synes straffen er streng, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til NRK.no få minutter etter at nyheten nådde Viking-leiren.

Klubben har allerede snakket med Thioune som ifølge Økland også mener straffen er for streng.

Det er Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) som onsdag bestemte straffen.

Årsaken til karantenen er uttalelsene Thioune kom med etter elitseriekampen mot Brann på lørdag. Da beskyldte han dommer Svein-Erik Edvartsen for å være ute etter ham på grunn av rasistiske holdninger.

– Dommeren har mye å gå på. Vi kan ikke spille fotball med slike dommere. Det er en personlig sak mellom ham og meg, og jeg skal spørre ham om det er rasistisk, sa Thioune til C More.

Thioune

Det var en meget irritert Makthar Thioune som forlot Brann Stadion etter lørdagens kamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Karantene også fra egen klubb

Ifølge NFFs retningslinjer skal enhver uttalelse som er egnet til å så tvil om dommerens integritet eller nøytralitet regnes som upassende opptreden.

– Etter en totalvurdering av foreliggende dokumentasjon mener nemnda at spilleren kom med upassende uttalelser i etterkant av kampen og bør ilegges tre kampers karantene, heter det i en melding publisert på fotball.no.

Allerede dagen etter kampen ble Thioune av sin egen klubb utestengt i to kamper.

Nå har altså Disiplinærutvalget i Fotballforbundet lagt på en kamp og vedtaket som ble kjent onsdag er i tråd med påtalenemndas innstilling.

Økland mener reaksjonen fra klubben burde være straff nok.

– Vi ga en straff ut i fra hva vi følte var ritktig, sier Økland.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere før han vet mer om hva som er vektlagt i begrunnelsen. Først da kommer klubben til å bestemme seg for om de skal anke avgjørelsen.

Økland sier at klubben blant annet ønsker å vite hva dommer Edvartsen rapporterte inn etter kampen.

Inn i dommergarderoben

Thioune var opprørt over dømmingen i Vikings 0-2-tap på Brann stadion lørdag, og trener Kjell Jonevret byttet ham ut ved pause i frykt for at han skulle få rødt kort.

Thioune roet seg ikke, og etter kampen gikk han inn i dommergarderoben for å skjelle ut Edvartsen. Overfor mediene kalte han Edvartsen Norges dårligste dommer og rasist.

– Thioune fikk et klart gult kort i første omgang. Når du ser på hud- og hårfargen min, faller det på sin egen urimelighet at jeg skal komme med rasistiske bemerkninger, sa Edvartsen til NRK.no etter kampen som svar på kritikken fra Thioune.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.