NRK Meny
Normal

– Drømt om dette siden vi var ti år gamle

Volleyballturnering Grand Slam er tilbake i Stavanger. Og blant verdensproffene skal to gutter fra Suldal på 16 og 18 år være med. Det yngste laget som noensinne har kvalifisert seg til turneringen.

Sandvolleytalenter er klare for Grand Slam Stavanger

VIDEO: I dag var det bare trening, men snart er det blodig alvor for de unge talentene fra Suldal. (Foto: Arne Gunnar Olsen)

Anders Moi

Anders Mol (16)

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Anders Mol (16) og Mathias Berntsen (18) er søskenbarn og elever på Toppvolley i Sand i Suldal. Denne uken kommer de til å få oppleve en av sine største drømmer innen idretten.

– Dette har vi drømt om siden vi var ti år gamle, det er en stor drøm som går i oppfyllelse, sier Mol.

Møter idolene sine

Guttene er det yngste laget som noensinne har deltatt på volleyballturneringen i Stavanger. De skal spille mot sine egne idoler, noe som blir en stor utfordring for de unge talentene.

– Vi må prøve å si til oss selv at vi har en sjanse, vi konkurrerer med verdenseliten, så det blir spennende å måle sine egne ferdigheter mot de beste, sier Berntsen.

– De kan bite fra seg

Mathias Berntsen

Mathias Berntsen (18)

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Han tror de kan vinne om de gjør sitt aller beste. Guttenes trener og lærer Kåre Moi, tror det kan bli tøft for dem, men han har likevel troen.

– De er tøffe i hodet, så de skal bite fra seg så godt de kan. Jeg gleder meg, og jeg tror de kan bite de store spillerne i halsen. Så får vi se hvor lenge vi klarer å holde trykket mot dem, sier treneren.