Hopp til innhold

Slutt for sandvolleyen i Stavanger

Etter 13 år ble i dag et av sommerens store høydepunkter i Stavanger, lagt ned. – Dette er beklagelig, men endelig, sier Bjørn Maaseide.

Vegard Høidalen i aksjon i sandvolley-kampen i Stavanger.

Vegard Høidalen i aksjon i Stavanger.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

World Event AS har etter styremøte klokken 0900 i dag besluttet å stå av som arrangør av World Tour i sandvolleyball i Stavanger 2012.

Reaksjonen kommer etter at Formannskapet i Stavanger i går valgte å ikke bevilge 750.000 kroner ekstra til sandvolleyturneringen. Et budsjettunderskudd på 3 millioner for 2012 har ført til pengeknipen.

World Event foreslo at underskuddet skulle deles på fire der kommunen, restaurant- og hotellbransjen i Stavanger, oljeselskapet ConocoPhillips og World Event selv betalte 750.000 kroner hver, men det ville ikke kommunen være med på.

– Vi har jobbet lenge med å prøve å få det til, men har valgt å ikke gå videre, sier styreleder Bjørn Maaseide i World Event AS til NRK.

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

– Vemodig, men riktig

Det internasjonale volleyballforbundet er nå varslet og ConocoPhillips Grand Slam er tatt ut av kalenderen for 2012, dette er beklagelig, men endelig, skriver Jan Kvalheim i en pressemelding.

– Etter 13 år og like mange fantastiske arrangement fra 1999, er det vemodig, men likevel riktig å stå av som arrangør av World Tour i sandvolleyball i Stavanger. Det har vært fantastisk å få være med å lede organisasjonen og folkefesten rundt World Tour i alle disse årene, sier Maaseide.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sandvolley-publikum

Sandvolleypublikum i Stavanger.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

– For stor risiko

Sandvolley-VM

Sandvolleyen har brakt folkefest til Stavanger.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Med et budsjett på omtrent 22. millioner har World Tour ifølge pressemeldingen vært et stort, kostbart og etter hvert, komplekst arrangement.

– Den økonomiske risikoen for årets turnering ble rett og slett for stor, skrives det.

– Vi skal alle være stolte over hva dette arrangementet faktisk har betydd for både norske og internasjonale utøvere. Vi har satt Stavanger på kartet på en utrolig varm og fin måte som vi alle vil nyte godt av i årene fremover. Stavanger har forvandlet seg fra en dø sommerby med lavt hotellbelegg i 1999, til å bli Sommerbyen Stavanger med et pulserende liv og masse aktivitet. Sandvolleyballen har vært et sentralt virkemiddel i denne forvandlingen, sier Maaseide.

Selskapet World Event satser videre på Skifestivalen Blink i Sandnes og Bislett Games i Oslo, som nå vil være de to største arrangementene for World Event.

Pengetrøbbel tidligere

Det er ikke første gang sandvolleyballturneringen sliter med økonomien. Sist for bare to år siden var turneringen truet av pengemangel.

Publikumsmessig har turneringen vært populær, og hovedarenaen er blitt kjent for en elektrisk stemning, spesielt under Norges kamper.

Volleyballturnering Stavanger

En fullsatt hovedarena i Stavanger er historie.

Foto: MAURICIO KAYE / FIVB