NRK Meny
Normal

Alle norske er ute

Nå er også begge de to resterende herrelagene slått ut av Stavanger Major i sandvolleyball. Det tok slutt i 16-delsfinalen, lørdag formiddag.

Iver Horrem etter tap mot Polen i Stavanger Major

Iver Horrem er ute av Stavanger Major.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Det norske førsteparet Horrem/Eithun møtte Clemens Doppler/Alexander Horst fra Østerrike, ranket som nummer 10 i Stavanger Major. Den norske duoen fikk ikke spillet til å sitte som i fredagens møte med Canada. Østerrike vant det første settet 21-15.

Nærmet seg østerrikerne

Det andre settet ble jevnere, og Horrem/Eithun spiste seg nær østerrikerne etter en litt dårlig start. Mot slutten var avstanden bare to poeng på stillingen 17-15, men Norge klarte aldri å hente inn ledelsen. Dermed vant Østerrike dette settet 21-17 og kampen 2-0.

Horrem/Eithun

Det norske førstelaget med Horrem/Eithun frå ein kamp i 2013.

Foto: Dag Inge Nordby

Brasil ble for sterke

Det norske laget Morten Kvamsdal/Øivind Hordvik røk også ut i 16-delsfinalen lørdag. Paret møtte førsteseedede Alison/Bruno fra Brasil lørdag. Selv om det norske laget yppet seg litt i det andre settet, var de et nummer for små for Brasil, som vant 21-14, 21-16.

– Vi kom aldri opp mot vårt aller beste. Det trenger du mot et lag som Brasil. Men det har vært en god erfaring for oss å være med her i Stavanger, sier de to.

Ikke fornøyd

Tapene betyr at de to beste norske lagene kom på en 17. plass i Stavanger Major. Det var litt i underkant av forventningene, medgir Iver Horrem.

– . Vi havnet bakpå fra start i dagens kamp, og de gangene vi var nær ved å få kontakt, plukket Østerrike poeng. Da blir det tungt, avslutter Horrem.

Jorgen.Tjaernas@ntb.no