Hopp til innhold

Nå fylles Stavanger sentrum med sand igjen

Det er tre år siden sist sandvolley-turnering i Stavanger, men neste uke skal det igjen serves og smashes i sentrum. 4000 tonn sand er nå på plass til årets turnering.

For fysste gong sidan 2011 fylles Vågen igjen med sand. Ni banar lages klar for årets sandvolley-turnering i Stavanger.

– Det er mye infrastruktur som skal på plass, men dette er veldig kjekt å kunne gjennomføre en slik turnering igjen. Det er både en folkefest og en idrettsfest, sier turneringssjef Sveinung Byberg.

Tirsdag morgen var anleggsarbeidere i full sving med å legge sanden på de åtte banene i sentrum. Sanden kommer fra Danmark, og er hentet over med båt.

Tilbake etter to års pause

Sandvolleyturneringen World Tour Grand Slam arrangeres fra 24 til 29 juni midt i Stavanger sentrum. Turneringen er et av landets største idrettsarrangementer.

– Vi er i rute og kommer til å bli klar til neste helg. Vi har mange dyktige mennesker som står på og arbeider med dette. Spillerne er snart på vei, og nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier turneringssjefen.

Sveinung Byberg

Sveinung Byberg er daglig leder for Grand Slam-turneringen i Stavanger.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Etter 13 år ble det i mars 2012 klart at sandvolleyturneringen ble lagt ned. Grunnen var røde tall i økonomien. Et budsjettunderskudd på 3 millioner for 2012 førte til pengeknipen.

World Event foreslo at underskuddet skulle deles på fire der kommunen, restaurant- og hotellbransjen i Stavanger, oljeselskapet ConocoPhillips og World Event selv betalte 750.000 kroner hver, men det ville ikke kommunen være med på.

Trukket i tråder

– Vi har jobba i kulissene for å få turneringen tilbake til Stavanger. Mange støttespillere er med, hovedsakelig lokale sponsorer. Vi har også god støtte fra Stavanger kommune og Stavanger konserthus. Byens område blir benyttet på en annen måte enn tidligere og forhåpentligvis får vi litt mer ut av hver krone, sier Byberg.

Turneringen er likevel avhengig av at folk støtter opp om arrangementet.

– Folk kan forvente seg folkefest og sandvolleyball i verdensklasse. Dette året har vi med seks norske lag, i tillegg til mange utenlandske, sier han.

I dag skinner sola i Stavanger, men det er foreløpig uvisst hvordan været blir i neste uke. Og været kan påvirke besøkstallene.

– Det er lite jeg får gjort med været, men vi håper at det holder, avslutter Byberg.