Vil ha rushtidavgift i Stavanger

Fylkespolitiker i Rogaland SV, Rune Tvedt, mener at rushtidsavgift er nødvendig for å få slutt på de lange køene inn til Stavanger sentrum.

Tvedt vil ha avgift

Ordfører Sevland har sagt nei til rushtidavgift. Det er SV-politiker Rune Tvedt lite fornøyd med.

– Det hjelper ikke å utvikle en kollektivtrafikk hvis bussene står parkert i trafikken på innfartsårene våre, sier Tvedt.

Ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland, uttalte fredag formiddag at han ikke ønsker flere avgifter for bilistene - og mener at det heller bør satses på kollektivtrafikken.

LES: Nei til rushtidsavgift

Tvedt mener at dette ikke er nok.

– Jeg syns godt at vi kan utvikle kollektivtrafikken videre, men vi må også gjøre noe med trafikkflyten. Og da er køprising et effektivt virkemiddel.

Folk kunne like gjerne tatt bussen

Tvedt mener at mange av de som i dag benytter seg av bil inn til sentrum, like gjerne kunne ha tatt bussen.

Ordfører Sevland tror likevel at en avgift vil ramme de som må benytte seg av bil, noe Tvedt er enig i. Men han tror at dette vil dreie seg om ytterst få.

– Man trekker jo ofte frem barnefamilier som skal levere ungene i barnehagen, sier han. Men regjeringen har jo sørget for at det er barnehagetilbud for alle, noe som betyr at de fleste slipper å kjøre gjennom byen for å komme til barnehagen.

Avgiften vil ha mye for seg

I 2001 ble det innført en ekstra bompengeavgift i rushtiden, men dette ble avviklet i 2003.

Tvedt mener at den nye rushtidavgiften vil ha mer for seg.

– Det vi hadde i 2001 var en bompengeavgift som hadde til hensikt å skape penger for å kunne investere i ytterligere veiutbygging. Det vi snakker om nå er et instrument for å avvise trafikk fra de mest belastede trafikkområdene.

– Byer som tar ansvar for innbyggerne sine kommer til å innføre avgiften

– Tror du at avgiften kommer til å bli innført?

– Jeg tror at noen byer, som tar ansvar for innbyggerne sine, og som tar ansvar for klima og miljø, kommer til å innføre dette. Jeg er bekymret for at Stavanger ikke kommer til å være en av dem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.