NRK Meny
Normal

Strandturen kostet 150.000 kroner

56-åringen skulle vise ekskona hva bilen var god for da han kjørte seg fast i vernesonen.

Orre

56-åringen skulle vise ekskona hva bilen var god for da han kjørte seg fast i vernesonen ved friluftshuset på Orrestranden.

Foto: Henry Tendenes

Hortenmannen skulle kjøre ekskona på tur til friluftshuset på Orrestranden på Jæren i jeepen sin en lørdag formiddag i juli i fjor sommer.

Turen endte i en kanal ved stranden.

Mannen hadde drukket alkohol før han kjørte og etter kjøringen satte han seg til å drikke konjakk i et skogholt før politiet kom til stedet. Nå har Jæren tingrett ilagt ham en bot på 150 000

Skulle demonstrere jeepens fremkommelighet

56-åringen hadde kvelden før kjøringen vært på Gladmat-fesivalen i Stavanger. Han hadde drukket både på festivalen og litt om morgen før han la vei på tur til Jæren.

Etter en tur til stranden, ville mannen etter egen forklaring demonstrere jeepens fremkommelighet for ekskona.

–De kjørte ut på det gresskledde området som ligger i forlengelsen av parkeringplassen ved friluftshuset. Tiltalte kjørte en runde i terrenget og var ikke kommet lenger enn 150 meter før han kjørte bilen fast i kanalen som går gjennom området, går det fram av dommen.

I dette området er det forbudt å kjøre bil.

Så ikke skiltet

56-åringen forklarte i retten at han ikke trodde at han hadde gjort noe galt i forbindelse med kjøringen. Han hadde ikke sett skiltet som forbød bilkjøring.

Da politiet kom til stedet, forklarte Hortenmannen at det var ekskona som hadde kjørt bilen, denne forklaringen endret han seinere.

Blodprøver som ble tatt viste en promille på rundt 1,4.

Jæren Tingrett konkluderte med at 56-åringen må betale en bot på 150 000 kroner. Han ble idømt en betinget fengselsstraff på 21 dager og må klare seg uten førerkort i femten måneder.