Kaffegrut som brukes til soppdyrking, flere sorteringsstasjoner og kokkekunst med restemat. Slik vil Gladmat-festivalen sørge for mindre matsvinn.
Vanlegvis er om lag 250.000 menneske innom Gladmat-festivalen i Stavanger. I år er det om å gjera å halda besøkstalet nede.
Kinesere er villige til å betale i dyre dommer for noe nordmenn har massevis av, men knapt vet hva er. Under Gladmatfestivalen i Stavanger lanseres sjøpølsa for et norsk publikum.
Strålande vêr, og arrangement fleire stadar i byen, gjer at leiaren for Gladmatfestivalen trur det kan ha vore publikumsrekord på årets festival.
På den fineste dagen siden sankthansaften starter gladmaten. 250.000 gjester er ventet å komme til matfestivalen som arrangeres for 18. gang i år.
Nordens største matfestival «Gladmat» handler i år om nye tider. For kokk Øyvind Næsheim betyr det å ikke sløse og å utnytte mer av råvarene enn vi gjør i dag.
Det kan vera kjedeleg for dei minste å sitja stille på restaurant. Nå har restaurantbransjen i Stavanger gått saman om å laga ei aktivitetsbok for barn.
Henimot 250 000 besøkte Gladmatfestivalen forrige uke. Festivalsjefen mener hun allerede kan slå fast at festivalen var vellykket.
Trass i yrande folkeliv har ikkje politiet hatt ei travel helg i Stavanger.