NRK Meny
Normal

Stavanger: – De andre byene får en tøff kamp. Vi skal vinne sykkel-VM!

Det var stormende jubel i Stavanger da det ble klart at byen er én av tre norske som fortsatt har sjansen til å få sykkel-VM i 2016.

Video Stavanger kan få sykkel-VM

VIDEO: Jubel hos fra høyre Hans-Øyvind Sagen, Leidulf Skjørestad, Heidi Jeanette Nygård og Tone Grønning (alle bortsett fra Nygård fra Stavanger kommune). Også klipp fra videoen som Stavanger brukte for å profilere seg.

Heidi Jeanette Nygård

Heidi Jeanette Nygård.

Foto: NRK

– Vi er litt overrasket! Dette må få synke inn, sier Heidi Jeanette Nygård fra Region Stavanger til NRK.

Norges Cykleforbund (NCF) avgjorde fredag at Bergen, Drammen og Stavanger er de tre byene som har størst sjanse hos Det internasjonale sykkelforbundet (UCI)
til å sikre norsk VM på landevei i 2016 .

Verken Trondheim , Kristiansand , Sandefjord eller Lillestrøm/Skedsmo nådde opp.

– Vi skal vinne sykkel-VM!

– Alle byene hadde gode konsepter og kunne arrangert VM, men vi må fronte hva som vi tror vil falle i best jord hos UCI. Vi ønsker ikke å bare sende en søknad, men ha noen som kan vinne fram, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NTB.

Video Sykkel-VM Stavanger

VIDEO: Slik profilerte Stavanger seg i kampen om å bli søkerby.

Forbundet bestemte seg for å søke for rundt ett år siden.

– De andre som har gått videre må forberede seg på en tøff kamp, for vi skal vinne sykkel-VM. Nå må vi intensivere arbeidet, og finne ut hvordan vi kan gjøre Stavanger til den beste i finalerunden, sier Nygård.

– Dette er en fantastisk nyhet, og jeg synes det er veldig positivt at vi er med videre, uttaler ordfører Christine Sagen Helgø til Stavanger kommunes nettsider.

300.000 tilskuere

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få arrangementet hit. Og om det blir Stavanger til slutt, skal vi igjen vise hvilke uforglemmelig begivenhet vi kan lage, og at byen er arrangementet verdig, sier hun videre.

Video Her skal VM-løypa gå

VIDEO: Dersom Stavanger får sykkel-VM, kan dette bli VM-løypa.

Ifølge kommunen kan det bli opptil 300.000 tilskuere rundt løypene den uka sykkel-VM varer. Det er ventet journalister fra omkring 30 land, og 400 millioner seere kommer til å følge arrangementet på TV.

Hvilken av de tre gjenværende byene som blir valgt ut, blir trolig klart 21. november.