Slik skal Stavanger bli VM-by

Se hvordan arrangørene selger Stavanger som vertsby for sykkel-VM i 2016.

Video Sykkel-VM Stavanger

Sykkel-VM Stavanger

Før helgen leverte Stavanger sin søknad om å få arrangere Sykkel-VM i 2016. Med i søknaden ligger den seks minutter lange filmen som forteller hvorfor Stavanger er det beste stedet å arrangere et slikt mesterskap.

– Sykkel-VM i 2016 vil bli et enestående arrangement hvis det blir i Stavanger, sier ordfører Leif Johan Sevland i videoen som er laget av Genesis film.

Seks norske byer i kampen

Norges Cykleforbund har også fått søknader fra Bergen, Trondheim, Kristiansand, Drammen og Lillestrøm. Videoen over er Stavangers bidrag i kampen om å bli vertsby i 2016.

– Jeg har syklet Rogaland Grand Prix, og da er det kjempestemning. Under et VM vil det være stappfullt av folk langs hele løypa, mener syklist Alexander Kristoff.

Kompakt løype

Stavanger vil få en kompakt VM-løype på 15 kilometer. Løypa vil ha start og mål på Forum-området på Tjensvoll. Hele løypa kan du se her.

Arrangementet vil vare i 7-8 dager, og ha en prislapp på rundt 70 millioner kroner. Kommunen, fylket, staten og næringslivet vil bidra med finanseringen av mesterskapet.