Normal

Statoil: – En hendelse som preger oss sterkt

Selskapet har nå satt alle trafikkhelikoptre av tilsvarende type midlertidig på bakken.

Siste rapport frå Statoil om den alvorlege dødsulukka utanfor Bergen.

Statoils pressetalsmann Ola Anders Skauby orienterer om siste nytt fra helikopterulykken utenfor Bergen.

– Vi jobber med å få oversikt over situasjonen. Vi mobiliserte umiddelbart vår beredskapsorganisasjon.

Det sier Statoils pressetalsmann Ola Anders Skauby til NRK. Statoil har satt beredskapsorganisasjon både i Bergen og Stavanger. I Bergen har selskapet opprettet et pårørendesenter.

– Første prioritet for oss er å ta hånd om berørte personell og deres pårørende. Vi er i oppretter et pårørendesenter i Bergen, der pårørende kan henvende seg. Dette er en alvorlig situasjon som vi bruker all vår energi på å få en oversikt over, sier Skauby.

Det var et helikopter på vei fra Gullfaks-feltet som styrtet ved Turøy i formiddag. Av 13 personer om bord er 11 funnet omkommet.

Statoil ønsker foreløpig ikke å gi informasjon om personellsammensetningen om bord i helikopteret som styrtet.

I tillegg til de to helikopterpilotene, er det bekreftet at det var elleve personer om bord. Disse var ikke nødvendigvis Statoil-ansatte, ettersom det på Gullfaks-feltet, som på de fleste andre felt på sokkelen, er flere selskaper som utfører tjenester og oppdrag knyttet til driften.

Alle helikopter på bakken

Statoil har nå satt alle trafikkhelikoptre av tilsvarende type midlertidig på bakken. Luftfartstilsynet har også innført flygeforbud for helikoptertypen.

– Vi er mange som kjenner folk som jobber offshore, og som selv jobber offshore. Det er en hendelse som preger oss sterkt og som vil prege oss dagene som kommer, sier Skauby.

Telefonnummeret til pårørendesenteret i Beregen er: 800 500 20