NRK Meny
Normal

Sprengstoff funnet i hage på Figgjo

Politiet har sperret av en eiendom på Figgjo etter at det er funnet dynamitt og militært sprengstoff nedgravd i hagen. En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for heleri.

Sprengstoff

Dette fant huseieren i hagen sin på Figgjo i går kveld.

Foto: Privat

Klokken 11:00 tirsdag var bombegruppa fra Oslo på plass i Sandnes. De skal videre til Figgjo for å fjerne sprengstoffet fra hagen.

– I går kveld ringte en huseier til oss, han hadde funnet noe som ligner dynamitt under opprydning i hagen. Da vi kom til stedet fant vi dynamitt og militært sprengstoff, sier Kurt Løklingholm, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt.

Sprengstoff nedgravd i en hage på Figgjo i Sandnes.

Her er videoen fra NRKs morgensending klokken 08:30 tirsdag.

Ingen kjenning av politiet

Politiet har pågrepet den tidligere eieren av huset – en mann i 40-årene. Klokken 11:30 tirsdag var avhøret av mannen i gang. Han er ingen kjenning av politiet.

Politiet opplyser til NRK at siktede blant annet har bakgrunn som sprengningsarbeider.

– Vi har foreløpig siktet han for heleri av militært sprengstoff, så får vi se, etter hvert som bombegruppa får oversikt, om siktelsen blir utvidet, sier påtalejurist Åshild Ravndal.

Det er foreløpig ukjent hva sprengstoffet skulle brukes til.

Politiet har holdt vakt ved hagen i hele natt. Eiendommen ligger i et boligfelt på sørsiden av E39. Like ved ligger den største barnehagen på Figgjo. Den holder oppe som normalt i dag.

Fikk ikke sove

Vakthold

Politiet holder vakt ved eiendommen på Figgjo.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Huseieren fikk ikke sove i natt på grunn av sprengstoffet.

– Jeg var redd, men kona mi var enda reddere. Jeg tenkte at det ikke er sikkert for oss å være i huset. Vi har jo et barn på ett år. Bra at jeg fant dette og ikke barna, sier huseieren, som ønsker å være anonym.