Fant kjemikalier og sprengstoff på to adresser

Politiet har funnet kjemikalier og mer sprengstoff på to eiendommer i Sandnes og på Ålgård, som har tilknytning til den siktede mannen i sprengstoffsaken

Har gjort nye funn i sprengstoffsaka

Det er gjort nye funn i sprengstoffsaka.

Foto: Ronny Hjertås / NRK

Politiet er nesten helt ferdige med undersøkelsene i hagen hvor det ble funnet sprengstoff mandag kveld.

Politiet har funnet kjemikalier og mer sprengstoff på to adresser i Sandnes og på Ålgård. Den siktede mannen i 40-årene har tilknytning til begge eiendommene.

Den tidligere huseieren er siktet i saken, for heleri av militært sprengstoff, og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet hadde mistanke om at mannen hadde gjemt sprengstoff på flere steder enn den første eiendommen, og Ravndal sa følgende til NRK tidligere i dag:

– Vi skal undersøke stedet der mannen bor i dag, i tillegg til en plass til, sier påtalejurist Åshild Ravndal ved Sandnes politistasjon, som ikke vil si hvor disse stedene er.

– Hvorfor har dere mistanke om at det finnes mer sprengstoff?

– Dette er basert på opplysninger som har kommet fram under etterforskningen, sier hun.

Mannen har erkjent at han har gravd ned sprengstoff i hagen, og gitt en forklaring på hvorfor. Men Ravdal vil ikke si noe om dette på nåværende tidspunkt.

– Det har jeg ikke lyst svare på nå fordi avhøret ikke er helt ferdig, sier hun.

Politiet har avhørt familie, omgangskrets og tidligere arbeidsplass, hvor han var ansatt som sprengningsarbeider.

– Er det noe som tyder på at mannen er del av et større nettverk?

– Vi har ingen opplysninger på det foreløpig. I utgangspunktet tenker vi at dette er noe han har gjort alene, sier Ravndal.