Hevder han ikke skulle bruke sprengstoffet til noe ulovlig

Politiets bombegruppe har funnet store mengder sprengstoff, i dag ble den siktede varetekstfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

 Leter etter mer sprengstoff

Bombegruppen fra politiet holder fremdeles på med å få oversikt over mengden av sprengstoff som er funnet. I dag ble den tiltalte mannen varetekstfengslet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Politiet har fått medhold i sin påstand om fire ukers varetektsfengsling for den tiltalte 43-åringen etter funn av sprengstoff på tre adresser denne uken.

– Håpet er at politiet skal få den tiden de trenger til å etterforske saken videre, sier politiadvokat Åse Ravndal til NRK.

Forsvarer Håkon Pinderød Eliassen

Håkon Pinderød Eliassen forteller at klienten hans har det tungt etter at saken ble kjent.

Foto: Mathias Oppedal

Hun forteller videre at bombegruppen fremdeles er i full sving med å analysere for å få oversikt over hvor farlig og hvor mye sprengstoff det dreier seg om.

– De er med og bistår så lenge vi har behov for dem, og de kommer nok til å være her både i dag og i morgen, sier Ravndal.

Hun legger til at mannen har sagt i avhør at han ikke planla å bruke sprengstoffet til noe ulovlig.

Det var mandag kveld at det ble funnet sprengstoff på en adresse i Sandnes, og dagen etter ble det og gjort funn på en adresse i nabokommunen, Gjesdal. Mannen som nå er siktet og varetekstfengslet hadde tilknytning til begge de to adressene. Senere ble det og undersøkt på enda en adresse i Sandnes.

– Har erkjent forholdene

Politiadvokat Åshild Ravndal

Politiadvokat Åse Ravndal fikk fullt medhold i påstanden om fire ukers varetekstfengsling.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Mannens forsvarer, Håkon Eliassen, sier til NRK at hans klient har det tungt etter at saken ble kjent.

– Han har det ikke noe godt nå, men han er i grunn ganske lettet over at saken kan få en ende. Som media er kjent med så har han erkjent de faktiske forhold, han har visst om disse funnene politiet har gjort. Men utover det kan vi ikke gå i detalj fra etterforskningen, sier Eliassen.

Den tiltalte 43-åringen ble til å begynne med siktet kun for heleri, men siktelsen ble i dag utvidet til også å gjelde underslag av sprengstoff fra tidligere arbeidsgiver og brudd på våpenloven.

– Hvorfor har han gravd ned sprengstoffet?

– Det er forklaringer på det, og han har selvsagt sagt noe om det til politiet og her i retten. Men nå er det ikke riktig tidspunkt for meg å kommentere noe av det, sier mannens advokat.

Politiet opplyser om at det gjenstår en del etterforskning i saken, og at de vil ha mer informasjon om dette i løpet av morgendagen.

Bombegruppe fra politiet undersøker en adresse i Sandnes

Det er funnet sprengstoff på tre adresser i Sandnes og Gjesdal.

Foto: Mathias Oppedahl