Hopp til innhold

Skal snu alle steiner for Flaggruten

Tom Tvedt lovet å kjempe hardt for Flaggruten i Samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune når han får saken på bordet. I går kom meldingen om at håpet er ute for hurtigbåten mellom Stavanger og Bergen.

Tom Tvedt og Flaggruten

Tom Tvedt (Ap) etterlyser politisk behandling av nedleggelsen av Flaggruten.

Foto: NRK/Harald Sætre

I september kom beskjeden om at den tradisjonsrike Flaggruten mellom Bergen og Stavanger er historie fra nyttår.

Siden det har Rogaland og Hordaland fylkeskommune forsøkt å komme til flere forskjellige løsninger for å unngå slutten på båten som har gått mellom de tor vestlandshovedstedene i 53 år.

Melder at håpet er ute

Nå er håpet ute for Flaggruten etter at Rogaland og Hordalands siste forsøk på fortsatt hurtigbåtrute mellom Bergen og Stavanger grunnstøtte, skriver BT.

Avisen gjengir et notat fra fylkesrådmannen i Hordaland der han skriver at årsaken til at planene ikke kan gjennomføres er at Norled har satt opp en for liten båt mellom Stavanger og Haugesund.

Ifølge planen skulle båten gå videre til Leirvik på Stord for å kunne korrespondere med hurtigbåten videre til Bergen, men båten som er tiltenkt strekningen er for liten til å kunne klare den værharde sletta mellom Haugesund og Stord. Norled eier en båt som kan klare strekningen, men den går mellom Bergen og Sunnhordland.

Etterlyser politisk behandling

Arbeiderpartiets Tom Tvedt reagerer sterkt på at det ser ut til å være endelig slutt for Flaggruten mellom Stavanger og Bergen, uten at saken har vært behandla politisk i Rogaland.

– Dette er trist og leit at en så viktig sjøtransportåre er borte. Nå regner jeg med at fylkesrådmannen legger fram saken til politisk behandling, for vi har hverken sett den i fylkesutvalget eller samferdsel og det vil være helt naturlig at vi også går inn og ser om det er noe vi kan gjøre. Vi har ikke gitt opp dette. Her må alle steiner snus. Vi vet at hvis det legges ned blir det veldig vanskelig å få det opp igjen, sier Tvedt, som sitter i samferdselsutvalget i Rogaland.

Han vil ikke gi seg så lett.

– Vi skal binde sammen de to største byene på Vestlandet. Dette kan vi ikke slippe uten å ha prøvd å snu alle steinene, legger han til.