Politiet vil snakke med hyttefolk i jakten på savna kvinne

Lørdag skal politiet gå fra dør til dør i Forsand for å forsøke å finne ut av hvor Agnes Elisabeth Müller (36) befinner seg. Nå håper de folk som var på hytta i påska tar kontakt med dem.

Politiet ser ikkje vekk frå at dei står framføre ei kriminalsak når dei nå leitar etter Agnes Elisabeth Müller. frå Forsand. Den 36 år gamle kvinna har vore sakna sidan onsdag før påske. I dag var eit politihelikopter og dykkarar frå brannvesenet med i søket etter den tyske kvinna.

VIDEO: Fredag var både et helikopter og dykkere med i søket etter den savna kvinna. Ingen funn blei gjort.

Lensmann Odd-Bjørn Næss

Odd-Bjørn Næss.

Foto: Ståle Frafjord

– Vi gjør det vi kan for å skaffe oss informasjon. Foreløpig har vi ikke noe konkret, sier lensmann i Forsand, Odd-Bjørn Næss.

Fredag var både et helikopter og dykkere med i søket etter kvinna, som sist blei sett om kvelden onsdag før skjærtorsdag. Agnes Elisabeth Müller er opprinnelig fra Tyskland, men er bosatt i Forsand sammen med ektemannen og deres to barn.

– Ingen mistenkt eller sikta

Ifølge Næss har ikke fredagens søk gitt dem noe som helst å bygge videre på. Tidligere fredag sa han til NRK at de holder alle muligheter åpne, og ikke utelukker at det har skjedd noe kriminelt.

Samtidig presiserer han at de ikke vil spekulere i hva som kan ha skjedd med tobarnsmoren.

– Når vi snakker med vitner og søker i området blir det naturlig nok noen spekulasjoner. Men det er viktig for oss å få fram at vi ikke har noen mistenkte, eller har sikta noen. Alle samtaler vi har, er for å skaffe flest mulig opplysninger, sier han.

Ber hyttefolk ta kontakt

Politiet har også gjort undersøkelser der kvinnen bor. Verken der, i sjøen eller fra lufta fikk de noe å bygge videre på, sier Næss.

Lørdag skal politiet gå fra dør til dør i området rundt Oanes ferjekai, der ferja til Lauvvik går fra, og mot området hvor den savna kvinna bor. Müller skal ha vært på denne ferjekaia rundt klokka 23 onsdag 16. april.

Politihelikopter i Forsand

Helikoptre avslutta søket klokka 16.20 fredag – uten å ha gjort noen funn.

Foto: Tom Edvindsen
Ståle Østerhus

Ståle Østerhus.

Foto: Ståle Frafjord

I dette området ligger også en del hytter politiet tror var bebodde i påskeuka. Også disse vil Næss gjerne snakke med – sjøl om de ikke er på hytta si denne helga.

– Vi vil svært gjerne at alle som har hytte her, tar kontakt med oss, sier han.

Dykker til det blir mørkt

Ifølge politiførstebetjent Ståle Østerhus, som koordinerte aksjonen fredag, blei helikoptersøket avslutta klokka 16.20 fredag ettermiddag. Mannskapet i helikopteret konsentrerte seg i første rekke om strender og terreng der det ikke er mulig å søke til fots.

Tre dykkere er fremdeles i sjøen ved 18-tida, og disse fortsetter så lenge de har lyset med seg, ifølge Østerhus.

– Er det aktuelt å bruke fjernstyrte undervannsfartøy i søket?

– Nei, vi har små kameraer som slepes etter båtene som deltar i søket, sier politiførstebetjenten.

Lysefjorden er en såkalt terskelfjord, ifølge Østerhus. Dette betyr at vannet er dypere lenger innover i fjorden, noe som gir mindre strøm enn andre steder.

Flere nyheter fra Rogaland