Sekspoengskamp mellom måker og ulver

På søndag må FK Haugesund vinne, og det må Sandnes Ulf også. Begge lag kjemper i bunnstriden, og trenger desperat tre poeng.

FK Haugesund og Sandnes Ulf-fans

Begge lags supportere håper på å ta sikre seg tre poeng i søndagens rogalandsderby.

Foto: NTB Scanpix

Tom Nordlie og Sandnes Ulf har kniven på strupen før søndagens Rogalandsoppgjør mot FK Haugesund. Forrige helgs seier over Vålerenga har tent håpet hos de lyseblå. Men med seks poeng opp til søndagens motstander på trygg grunn, er laget fortsatt i poengnød med kun fem kamper igjen å spille.

FKH har Sogndal og Brann pustende i nakken, og trenger seier for ikke å risikere å havne i bunnstriden for alvor. Sandnes Ulfs bortestatistikk burde være hyggelig lesning for FKH.

Sandnes-laget er det eneste i eliteserien som står uten borteseier i årets sesong. Men et lokaloppgjør med så mye på spill kan naturligvis feie all statistikk til side.

Finale i serien og i cupen

Tom Nordlie

Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie er spent før oppgjøret mot FK Haugesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg tenker litt motsatt av dere. At det ikke er sekspoengskamp. Så lenge jeg har vært med i fotballen, i 28 år, har det blitt delt ut null, ett eller tre poeng, men det er viktig å vinne, sier Ulf-trener Tom Nordlie.

Men Sandnes Ulfs Vegard Aanestad føler litt mer på spenningen.

– Det er en veldig viktig kamp for oss: En slags cupfinale, seriefinale og sekspoengskamp. Vi gleder oss fordi vi har en god følelse etter forrige kampen, er offensive i hodet og skal gå for tre poeng, sier han.

Grindhaug

Jostein Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug håper på tre poeng på hjemmebane på søndag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Kampen er, ikke uventet, også viktig for FK Haugesund.

– Kampen er viktig for begge lag, den er voldsomt retningsgivende for innspurten. Det kan se mye lysere ut for oss med tre poeng, sier trener Jostein Grindhaug.

– Hvordan har dere forberedt dere til denne kampen?

– Vi vært veldig fokusert denne uka. Vi har fullt opp energilagrene og hatt det gøy – det er jo det det handler om, sier Grindhaug.

Kjenner presset i bunnen av tabellen

Tom Nordlie tror hans spillere er mer vant med å takle presset i bunnen av tabellen enn det Grindhaugs menn er.

– Jeg håper vi skal takle denne spenningen bedre enn FK Haugesund. De var jo i medaljestriden i fjor, og er ikke like vant med å ligge der nede, sier han.

– Jeg tror vi takler det spenningsnivået greit. Det er uforutsigbart hva FKH kommer med. De var fantastiske mot Rosenborg, og veldig dårlige mot Sogndal, legger han til.

Lyseblått håp selv med null poeng

Ulf-treneren avviser at det er over og ut for de lyseblå dersom de ikke tar med seg poeng hjem fra Haugesund.

– Jeg vet at det blir tett og tøft, sier han.

– Da vil nok alle journalister ha det til at vi har rykket ned, men det er ikke så galt. Men da ser det veldig tøft ut. Vi tenker bare på at vi skal ha tre poeng, så får vi ta et tap hvis det kommer. Det er fortsatt et håp, sier Vegard Aanestad.