Se filmfiffen på den røde løperen

I kveld inntar norsk filmbransje den røde løperen i Haugesund for årets Amanda-prisutdeling, som arrangeres for 33. gang.

Amanda : Direkte fra rød løper i Haugesund. Reporter Anett Johansen Espeland

NRK kjører direktesending fra rød løper i Haugesund i forbindelse med Amanda 2017. Reporter er Anett Johansen Espeland.

Den nasjonale filmprisen Amanda deles ut i kveld i Scandic Maritim Hall i Haugesund. Prisutdelingen sendes på TV 2 og produseres av Rubicon TV, med Pia Tjelta som programleder.

Amanda-prisutdelingen er en del av den 45. norske filmfestivalen i Haugesund som arrangeres i perioden 19.–25. august. I år er det totalt 33 langfilmer med i konkurransen, hvorav 12 er dokumentarer og 8 barnefilmer.

Flest nominasjoner til «Kongens nei»

Det er Erik Poppes norske dramafilm fra 2016, med Jesper Christensen og Anders Baasmo Christensen i hovedrollene, som er nominert til flest priser i år. «Kongens nei» er blant annet nominert i kategorien for beste film.

– Det skal veldig mye til for at prisen for beste norske kinofilm ikke går til «Kongens nei». Både sett i lys av de imponerende kinotallene, og at dette var Norges Oscar-kandidat, sier NRKs filmanmelder Birger Vestmo.

«Kongens nei» har i år slått rekord i Amanda-sammenheng, med hele 12 nominasjoner i 11 kategorier. «Kongens nei» overgår dermed «Max Manus», en annen storfilm med handlingen lagt til annen verdenskrig, som var nominert i ti kategorier i 2009.

Kongens nei

«Kongens nei» har slått rekord i Amanda-sammenheng, med hele 12 nominasjoner i 11 ulike kategorier.

Foto: Agnete Brun