NRK Meny
Normal

Alle skal få, alle skal bli sett

NRK Rogaland har store ambisjoner for sin refleksaksjon. Følg med på nett, radio og TV fredag ettermiddag for å se hvor langt vi kommer.

– Hvem som vil må bare hive seg med. Denne aksjonen lever sitt eget liv, sier prosjektleder og initiativtaker bak refleksaksjonen Johan Mihle Laugaland.

Denne uka har det handlet mye om trafikkulykker, trafikksikkerhet og utrygge fotgjengere i NRK Rogaland.

Mandag morgen kom det inn meldinger om at sju fotgjengere var blitt påkjørt ute i trafikken. De neste dagene handlet det om dårlig opplyste gangfelt, om trafikkfarlige eldre fotgjengere, og om folk som er lite flinke til å bruke refleks. I går ble trafikkofrene i rogalandstrafikken minnet med fakler og hvite kors.

Utover fredag ettermiddag har refleksaksjonen tatt mål av seg til å skaffe refles til alle/flest mulig rogalendinger. Du kan følge aksjonen på radio, nett og TV.

NRK Rogaland har store ambisjoner for sin refleksaksjon. Følg med på nett, radio og TV fredag ettermiddag for å se hvor langt vi kommer.

VIDEO: Her delar Inge Anda ut refleks på togstasjonen i Stavanger sentrum.

Få refleksene fram fra skuffer og skap

Flere oppegående personer, blant annet kommunelege Kåre Reiten har fortalt åpenhjertig at de ikke visste hvor de kunne få fatt i refleks.

– Dette ville vi gjøre noe med, sier Mihle Laugaland.

Han forteller at det hele startet med en lys ide på redaksjonsmøtet torsdag morgen.

– Vi i NRK Rogaland har ikke reflekser, men vi har lesere, lyttere, seere og sendetid. Hva med å sette i gang en stor dugnad. Det er ingen grunn til at lokale bedrifter og offentlige organer skal ha reflekser i skuffer og skap. La oss sette i gang en dugnad, sier prosjektlederen.

Samferdselsministeren åpner aksjonen

Vi kalte aksjonen «Refleksjon 2014», og klokka 08.15 i morges foretok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen den offisielle åpningen direkte i NRK Lokalen på P1.

– Jeg bruker alltid refleks, sier Solvik-Olsen.

Geir Pollestad i refleksvest

Dette er SP-politiker Geir Pollestad sitt nye profilbilde på Facebook. Selfie med refleksvest, har han kalt bildet.

Foto: Privat

Dette er et tverrpolitisk prosjekt. Også stortingsrepresentant og tidligere statssekretær i samferdselsdepartementet, Geir Pollestad, stiller seg helhjerta bak. Han har faktisk endra profilbildet sitt på Facebook i anledning dagen.

– Fredag ettermiddag skal frivillige rogalendinger og lokale bedrifter tømme restlagrene sine. ALLE SKAL FÅ – ALLE SKAL BLI SETT er mottoet for aksjonen, sier Mihle Laugaland.

SR-Bank har bestilt inn 8000 nye reflekser. Boreal, Kolumbus, Subsea7, Lund kommune, Sandnes Sparebank, Klepp Sparebank, Skudenes og Aakra sparebank, E-ON, Statens vegvesen, og etter hvert mange flere bidrar. Frivillige enkeltpersoner har tatt kontakt, og vil være med.