Hopp til innhold

Politiet fraråder ansatte å bruke TikTok

Politiet fraråder bruk av appen TikTok hos sine ansatte.

– Vi forholder oss til anbefalingen fra Justis- og beredskapsdepartementet som fraråder bruk av TikTok på tjenestetelefoner, og jobber aktivt med å bevisstgjøre våre ansatte om applikasjoner som krever tilgang til informasjon på enheten den er installert på, sier sjef for Sikkerhetsseksjonen i Beredskapsavdelingen hos Politidirektoratet, Nicolay Nakstad til NRK.

Flere, både kommuner og sykehus, har fulgt etter. Nakstad sier at politiet også foretar egne vurderinger rundt applikasjoner og tjenester som er installert på tjenestelefoner.

– For ansatte som har særskilte behov for høy sikkerhet er det generelt en høyere bevissthet om å ikke ha slike applikasjoner på telefonen sin. Vi har også frarådet dem installasjon og bruk av applikasjoner og tjenester som krever vesentlige tilganger og rettigheter på mobiltelefonen, sier Nakstad.

Nettpatruljen i Sør-Vest er blant politiseksjonene som er aktive på TikTok. Nå anbefaler Politidirektoratet de ansatte i politiet å bruke egne telefoner om det trengs å bruke TikTok i jobbsammenheng.

Politiet prøver nå å stoppe TikTok-tyverier
Foto: Politiet i Finnmark