– Lettvekter på vippa, men tyngre politisk

Advokaten på topp for Rogaland Venstre håper at vektskålen vipper slik at hun havner på Stortinget. Iselin Nybø håper på sikker plass etter valget.

Advokaten på topp for Rogaland Venstre håper at vektskålen vipper slik at hun havner på Stortinget. Iselin Nybø håper på sikker plass etter valget.

VIDEO: Iselin Nybø fikk ikke bakkekontakt da hun ble med på vippen med NRK.

– Wow! Dette ble høyt, sier Iselin Nybø, og fyker til himmels.

NRKs reporter veier betydelig mer enn Rogaland Venstres førstekandidat.

– Så lenge det går oppover på meningsmålingene kan jeg leve godt med å sveve litt høyt her på vippen, sier Nybø.

Seks prosents oppslutning

Og det gjør det. På meningsmålingen som Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis presenterte i forrige uke slo sentrum tilbake, og Venstre fikk en oppslutning på hele seks prosent.

– Det betyr fast mandat for venstre i Rogaland og Stortingsplass for mitt vedkommende, sier Nybø.

– Jeg er klar som et egg. Jeg er veldig glad i å drive med politikk og mener Venstre har et ærend i norsk politikk. Jeg håper å være en representant som fremmer viktige venstresaker innenfor skole og miljø, og at jeg får gjøre en forskjell for fylket og for de jeg skal representere, legger hun til.

Advokaten på topp for Rogaland Venstre håper at vektskålen vipper slik at hun havner på Stortinget. Iselin Nybø håper på sikker plass etter valget.

VIDEO: Se hele intervjuet med Iselin Nybø på vippen.

Laster Twitter-innhold

«Ei 32 år gammel jente»

Aksjon for asylbarna i Stavanger 12. januar 2013

Iselin Nybø har engasjert seg for asylbarna. Her fra en aksjon i Stavanger 12. januar i år.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Iselin Nybø (32) er stort sett ikledt et stort smil når hun går til og fra debatter til formannskapsmøter.

– Jeg er en sprudlende og glad person, stort sett, og håper å bidra med litt glede i gangene og i stortingssalen. Man trenger alltid litt glede rundt seg. Det er viktig, sier hun.

Er du noen gang redd for å ikke bli tatt seriøst?

– Jeg blir nok betegnet som ei jente, og får nok høre litt oftere enn andre på samme alder at det er kjekt med noen unge som vil noe i politikken. Jeg er ikke så ung, men bare holder meg godt, bruker jeg å si.

Krangel og vennskap

Hun prøver å holde så godt på smilet som hun kan, til og med når hun er dypt uenig med politikerkolleger.

– Jeg er jo ofte uenig med mine kolleger i andre partier. Slik er det jo. Vi kjemper og krangler, men stort sett er vi venner etterpå. Vi krangler som busten fyker i debatten, men så spør jeg nesten hvem som helst om å sitte på hjem igjen.

– Selv om man ikke er enig eller liker politikken så betyr ikke det at man ikke kan like personene. Jeg har jo mange venner som jeg står langt ifra politisk, men som jeg trives med, og liker å ha som venner likevel, sier hun.

Laster Twitter-innhold

– Har tyngden som trengs

Iselin Nybø har vært medlem i formannskapet, bystyret og kommunalstyret for Oppvekst i Stavanger kommune siden 2007. I april 2012 ble hun valgt inn i Venstres sentralstyre. Men hun har også erfaring fra livet utenom politikken.

– Selv om jeg ikke er av de eldste har jeg en bakgrunn som tror er nyttig som stortingsrepresentant. Jeg har en lang utdannelse som jurist og har jobbet i syv år som jurist og advokat både i offentlig og privat sektor. Jeg tror Stortinget trenger folk med ulik bakgrunn. De trenger folk fra yrkeslivet, som har erfaring fra offentlig, og ikke minst privat sektor, sier hun.

– Jeg mener jeg har den tyngden som trengs.

Men:

– Akkurat her på vippen så føles det jo ikke som om jeg har den tyngden som trengs, men politisk tror jeg ikke at jeg står tilbake for de andre. Jeg skal i hvert fall gjøre en bedre jobb på Stortinget enn her på vippa hvor jeg bare henger å dingler, sier hun.

Flink pike?

Iselin Nybø

Iselin Nybø.

Foto: Eirik Gjesdal/NRK

Iselin Nybø har alltid vært travel med mange gjerne i ilden. Da Per Inge Torkelsen intervjuet Iselin Nybø for Venstres medlemsblad konkluderte han: «Iselin Nybø sidde på Tinget neste periode. Hu komme te å jobba te krampå tar na, og hu komme te å gjør ein flotte jobb.»

Politikerkolleger beskriver henne som en «flinkis».

– Det er massevis jeg ikke kan. Jeg bor i et hus som er over hundre år gammelt, og når det er noe som trengs å bli gjort der, så ringer jeg fort til far. Jeg er ikke så handy, sier hun.

Er du en typisk flink pike?

– Jeg ser ikke på meg selv slik, men forstår hvis andre gjør det. Jeg jobber hardt og står på for det jeg vil og tror på. Enten det er for jobben eller politikken, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Nå gjenstår den siste innspurten.

– Jeg har absolutt tro på at det vipper min vei i valget, sier Nybø.

Men å komme seg av vippen var et større problem.

– Jeg tenker at hvis du kommer deg av så kommer jeg meg av etterpå. Akkurat her så må du ta ansvaret, ler Nybø.

Iselin Nybø (V)

Iselin Nybø engasjerer seg for buss- og kollektivtilbudet på Nord-Jæren.

Foto: Mari Halvorsen

Flere nyheter fra Rogaland