Hopp til innhold

– Jeg kommer til å være statsråd for heteroseksuelle, lesbiske, homofile og transseksuelle

Den nye barne-, likestillings og inkluderingsministeren ber om ikke å bli dømt etter omstridt Twitter-melding.

Solveig Horne og Bent Høie

Slik markerte den nye barne-, likestillings og inkluderingsministeren Solveig Horne at hun også er de homofiles statsråd. Her poserer hun på Slottsplassen med regnbueflagget, sammen med den nye helseministeren Bent Høie, som er homofil.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Jeg håper at de ikke dømmer meg før de kjenner meg, og vet hva jeg kommer til å gjøre for denne gruppen, sier påtroppende barne-, likestillings og inkluderingsminister Solveig Horne til NRK.

Hun insisterer på at hun er minister for alle, inkludert de gruppene hun ramser opp: heteroseksuelle, lesbiske, homofile og transseksuelle.

Under presentasjonen av de nye statsrådene på Slottsplassen onsdag formiddag stilte den påtroppende ministeren med de homofiles flagg, sammen med sin homofile regjeringskollega, den nye helseministeren Bent Høie.

– Homoeventyr for små barn

Bakgrunnen er en Twitter-melding som Horne la ut for tre år siden. Her skriver hun følgende: «lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?».

Denne meldingen har versert på sosial medier det siste døgnet, etter at det ble kjent at Horne skulle overta posten som barne-, likestillings og inkluderingsminister.

Laster Twitter-innhold

Sosialistisk Venstrepartis stortingsrepresentant Snorre Valen sier dette til VG om Hornes tweet:

– Jeg synes spørsmålet er ganske tendensiøst. Det er et spørsmål av typen man pleier å stille dersom man synes det er ugreit selv.

SV-politikeren legger til at det foreløpig er uklart hva Horne mente.

Vil gjenreise statusen til familien

Horne sier dette om hva som er hennes viktigste oppgaver i den nye regjeringen.

– Det som er viktig er å gjenreise den valgfriheten og fleksibiliteten og statusen til familien som har vært viktig for Høyre og Fremskrittspartiet og få til i en ny regjering, sier hun.

Solvik Olsen og Horne

Solveig Horne og Ketil Solvik-Olsen er Fremskrittspartiet i Rogaland sin folk i den nye regjeringen.

Foto: Mathias Oppedal

Den ferske statsråden mener og at det er store oppgaver og ta fatt på innen barnevernet.

– Når staten overtar ansvaret for en unge som ikke har det bra, så må vi sikre at ungene får det mye bedre enn de hadde det før. Det ser vi at det har ikke blitt gjort i stor grad de siste årene, mener Horne.

Flere nyheter fra Rogaland