Hopp til innhold

Vil ofre hummerfisket for Stortingsplass

Roy Steffensen er tredjekandidat for Rogaland Frp. Han sitter på vippen og mangler, Ifølge ham selv, kun 324 stemmer for å havne på Stortinget.

Roy Steffensen er tredjekandidat for Rogaland Frp. Han sitter på vippen og mangler, Ifølge ham selv, kun 324 stemmer for å havne på Stortinget.

VIDEO: Roy Steffensen er Rogaland Frp sin tredjekandidat og på vippen før stortingsvalget.

– Jeg anbefaler ingen med dårlig hjerte å stille til stortingsvalg på vippen. Det tar på, sier Roy Steffensen, tredjekandidat for Rogaland Frp.

Varaordføreren på Kvitsøy håper på å sikre plassen etter Solveig Horne og Bente Thorsen på Rogalands-benken på Stortinget.

– Det er grusomt med alle meningsmålingene. Noen er jeg inne på, og noen er jeg ute på, sier han.

Fra politikkpause til varaordfører

33-åringen er relativt ny i politikken. Han satt en periode i bystyret i Stavanger fra 2003 til 2007, men tok en pause i politikken etter det. Den varte helt til 2011.

– Da var det en kamerat som foreslo at jeg skulle starte Kvitsøy Frp. Jeg gjorde det, stilte til valg, og ble varaordfører, sier han.

Før det har han hatt flere jobber.

– Jeg har i løpet av de 15 årene stort sett vært i arbeidslivet. De siste fem årene har jeg jobbet på et lakseoppdrett. Nå har jeg fått permisjon, så jeg får se om jeg må trygle om å komme tilbake etter valget eller ikke, sier han.

Roy Steffensen

Roy Steffensen mangler, ifølge ham selv, få stemmer før han er på Tinget.

Foto: Frp

– Skal ikke bli anonym

Nå har han ambisjoner om å sikre seg en plass i landets viktigste politiske selskap.

– Det frister veldig med Stortinget nå når jeg først har muligheten og kjemper så mye for det. Det er klart at jeg har mer lyst til det enn fôre fisk etter valget, legger han til.

Han har ikke planer om å gå stille i gangene dersom han havner på Stortinget.

– Målet er å ikke bli en anonym person der inne. Jeg må nesten bli litt mer profilert. Det er en forutsetning for å gjøre det godt i politikken, sier han.

Laster Twitter-innhold

#boligbattle 1

Roy Steffensen startet #boligbattle med Torstein Tvedt Solberg i Ap.

– Et voksent og modent parti

Roy Steffensen betegner seg selv som «en typisk Frp-er».

– Ja. Jeg liker fotball og øl og er opptatt av det gode liv, sier han.

– Noe av det kjekkeste med å være Frp-politiker er at alle har meninger om partiet. Jeg kan ikke gå på en eneste fest uten at noen har et eller annet de har lyst til å si om Fremskrittspartiet. Men jeg møter ikke så mange fordommer. Folk synes stort sett det er bra at jeg er engasjert. Jeg tror det var mye verre før å være med i Frp. Jeg tror folk har sett at vi er et voksent og modent parti, legger han til.

Kollisjon med hummersesongen

Men dersom han havner på Tinget blir det ikke utelukkende en dans på roser.

– Det er to ting som blir forferdelig med å havne på Stortinget. Det ene er at jeg må være borte fra Kvitsøy, som er den fineste plassen på jord. Det andre er å gå glipp av hummerfisket. Det starter 1. oktober, samtidig som åpningen av Stortinget. Jeg ser ikke frem til at min far skal få fisket mye mer hummer enn meg de neste fire årene, sier han.

Så kanskje det er nettopp det han må gjøre noe med.

– Jeg vil inn på Stortinget og vil prøve å flytte hummersesongen slik at vi kanskje kan fiske litt i september også. Det bør være den første saken jeg tar opp, smiler han.

Laster Twitter-innhold