NRK Meny
Normal

Hvilken Oilers-spiller er raskest på 400-meter?

Kun to uker etter at de tok hjem kongepokalen er Stavanger Oilers allerede i gang med oppkjøring til neste sesong. I dag uten skøyter.

Oilerstest på 400 meter

VIDEO: Oilers testet formen på 400-meter i formiddag og imponerte treneren sin. Foto: Odd Rune Kyllingstad/NRK.

– Vi skal løpe 400 meter. Jeg gleder meg ikke, men heldigvis er det bare å gjøre det også er vi ferdige, sier spiller Ruben Smith.

Smith og de andre Stavanger Oilers-spillerne møtte til løpstest på Stavanger stadion i dag. Foran startstreken var han klar på at han ikke kom til å bli best, men at han ikke skulle få dårligst tid heller.

- Jeg tør ikke å si noe annet når Peter er her, men vi er klare til å kjøre på igjen. Vi har fått festet fra oss og slappet nok av.

Mathias Trettenes

Til tross for at det kun har gått to uker siden Oilers spilte sin siste kamp for sesongen og tok med seg kongepokalen hjem, er de allerede i gang med oppkjøringen foran neste sesong.

– Vi har alltid startet tidlig. Det er tøft å være hockeyspiller, de får bare to uker fri, sier barmarks- og ressurstrener Peter Öma.

Nok restitusjon på to uker

Spillerne Mathias Trettenes og Ruben Smith mener de har fått nok restitusjon i løpet av disse to ukene.

– Jeg tør ikke å si noe annet når Peter er her, men vi er klare til å kjøre på igjen. Vi har fått festet fra oss og slappet nok av, sier Trettenes.

– Vi har hatt to uker med festing, så vi har vel bare godt av å være tilbake. Det er bra å være i gang igjen, legger Smith til.

- Det er gjerne litt tidlig å begynne treningen allerede nå, men det må til fordi vi trenger å være i ekstra bra form når vi skal møte veldig gode internasjone lag

Ruben Smith

Petter Røste Fossen er derimot ikke helt enig.

– Vi har hatt styrketester på mandag, løpetest på onsdag med svømming på kvelden også løpetest i dag igjen. Så jeg er ikke helt restituert før denne testen, men jeg skulle gjerne vært det da, sier han.

Champions Hockey League

Med bånn gass rundt stadion synes Trettenes i etterkant av testen at den var tung.

– Det var tungt i dag. Jeg håpte at det skulle være litt lettere, men det kommer seg utover sommeren, sier han.

21. august skal Oilers ut i Europa for å spille i Champions Hockey League, noe Smith ser fram mot. Han og Öman er enige om at treningen bør begynne tidlig.

– Det er klart at det er en herlig gulrot for oss. Det er gjerne litt tidlig å begynne treningen allerede nå, men det må til fordi vi trenger å være i ekstra bra form når vi skal møte veldig gode internasjonale lag, sier Smith.

– Det er tøft, de begynner jo allerede 21. august, legger Öman til.

Tester spillerne

Öman forteller at det å teste spillerne er bra for å kartlegge hvordan spillerne ligger an, og for å finne ut hva de må jobbe mer med.

Til tross for at det var en andpusten og sliten gjeng som kom i mål etter runden rundt stadion, var både han og flere av spillerne godt fornøyd med tidene.

Smith kom inn på 60.06 sekunder og Røste Fossen fikk beste tid på 54.25. De klarte begge å holde seg under kravet Öman hadde om at samtlige skulle klare runden på under 60.01.

– Det føles bra, men jeg hadde forventet det av meg selv også. Hadde jeg ikke fått beste tid hadde jeg blitt skuffet, sier Røste Fossen.

– Løp ekstremt bra

Öman var overrasket over tidene til laget.

– Det ble omtrent som jeg hadde forventet. De løp ekstremt bra, jeg hadde kanskje ikke forventet så bra tider. Det viser bare at spillerne fortsatt er i veldig god form og det gleder meg. Nå har vi noe vi kan bygge videre på, avslutter han.