Mobilnettet svikter i sentrum

Mobilnettet tåler ikke påkjenningen, når det er tusenvis av mennesker samlet i sentrum av Stavanger.

Fakkeltog Stavanger

Mobilnettet sviktet delvis under minnemarkeringen i Stavanger sentrum

Foto: Eirin Larsen / NRK

– Både under Gladmaten sist uke, og under minnemarkeringen for Utøya-ofrene på mandag, har det til tider vært vanskelig å komme fram på mobiltelefon i Stavanger sentrum.

Det bekrefter Ivar Anton Nøttestad, daglig leder for Rovernes Beredskapsgruppe. Roverne har hatt ansvar for beredskap og sikkerhet under Gladmaten. I tillegg var Nøttestad med som frivillig under minnemarkeringen.

Gladmat

Til tider vanskelig å nå fram på mobil under Gladmaten

Foto: Eirin Larsen / NRK

Skal styrke telenettet i sentrum

Beredskapssjef i Stavanger kommune, Torstein Nielsen, sier at de nå har vært i kontakt med de største teleleverandørene for å få styrket mobilnettet, til Tall Ships Races-festivalen, denne uken.

Samtidig så innser Nielsen at slik det var under minnemarkeringen for Utøya-ofrene, med 75–80 000 mennesker i sentrum, så må publikum regne med mobiltrøbbel.
– Vi kan ikke regne med at nettet skal tåle en slik belastning, sier Nielsen

Det er hjelp å få

Nielsen understreker at redningsetaten og beredskapsgruppene, har egne nødsamband, som opererer uavhengig av mobilnettet.

– Men de som kan få problemer er de fra publikum som må melde fra om noe som har skjedd, sier han.

Det er også greit å vite at sms-er kommer lettere gjennom enn telefonsamtaler. – Så dersom du ikke får summetone, så prøv å sende en melding, er rådet fra beredskapssjefen.