NRK Meny
Normal

Mannen bak innbruddsbølge er tatt

Politiet tror den irakiske mannen står bak flere titalls innbrudd på Jæren i 2013 og har jaktet på ham i over ett år. I dag ble mannen tatt i Hordaland.

Tyvgods fra én mann

Dette fant politiet i en bag den mistenkte mannen hadde med seg på Jærbanen for ett år siden.

Foto: Politiet

Bjørn A. Søyland

Bjørn Søyland, politioverbetjent ved Time lensmannskontor.

Foto: Magnus Stokka

– Han har vært etterlyst i hele Europa, men ble pågrepet av politiet i Hordaland i dag, sier politioverbetjent ved Time lensmannskontor, Bjørn Søyland til Jærbladet.

Politiet kom på sporet av personen 22. januar i fjor. Da prøvde den irakiske mannen å snike på Jærbanen mot Stavanger med en bag full av tyvgods – nettbrettene, mobilene, klærne og smykkene stammet fra minst 20 av innbruddene på Jæren i 2013.

Konduktørene ringte politiet, men personen klarte å stikke av. Torsdag ble han imidlertid funnet og pågrepet i Hordaland – etter over ett år på frifot.

60 innbrudd

Ifølge Jærbladet ble det ved utgangen av 2013 meldt om 60 innbrudd på Jæren – mesteparten i Klepp og Hå, men også i Time. Politiet har trodd at den mistenkte mannen var alene om innbruddene.

Politiet fant også ei klokke i bagen som stammet fra Buskerud. Også der hadde de over 20 innbrudd i perioden.

Mannen er tidligere dømt for vinningskriminalitet og satt i fengsel fram til juli 2013, ifølge Jærbladet. Han har fått avslag på sin søknad om oppholdstillatelse, men politiet har ikke sendt ham ut av landet fordi de har vært usikre på identiteten hans. Mannen har nemlig operert med flere identiteter.