Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

En kvinne (21) og en mann (29) er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i en bolig på Ålgård i Gjesdal lørdag formiddag. En er fortsatt på frifot.

Krimteknikere på Ålgård

Krimteknikere jobbet på stedet søndag. De skal fortsette arbeidet mandag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

I en pressemelding søndag formiddag bekreftet Sør-Vest politidistrikt at det mistenkelige dødsfallet på Ålgård i Gjesdal lørdag formiddag etterforskes som et drap.

– Vi har gjort en totalvurdering av bevisene. Dette inkludert de kriminaltekniske undersøkelsene fra åstedet, sakkyndige som har sett nærmere på bevisene, og holdt opp mot vitneobservasjoner, så gjør dette oss rimelig trygg på at vi står overfor et drap, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

En kvinne (21) og en mann (29 er siktet for drap. Kvinnen er pågrepet og gjennomførte en samtale med politiet søndag ettermiddag, opplyser hennes forsvarer Jarle Rudi til NRK.

Kvinnen bor i leiligheten der den døde mannen ble funnet.

– Det hun har fortalt til meg er at hun ikke har noe med dette tragiske dødsfallet å gjøre, og hun nekter selvfølgelig straffskyld, sier advokaten.

Avhøres mandag

Ifølge Rudi skal kvinnen i avhør mandag.

Forsvareren vil ikke si noe om hennes forhold til verken den avdøde eller de andre sikta i saken. Han kan heller ikke opplyse om kvinnen var til stede i boligen i Ålgård da det politiet tror er et drap, fant sted.

Vurderer etterlysning

Mannen (29) er ennå ikke pågrepet. Politiet kjenner identiteten til mannen, og søker aktivt etter ham. Mannen er tidligere kjent for politiet, og politiet vurderer fortløpende om han skal etterlyses med navn og bilde.

Politiadvokat Lars Ole Berge, Sør-Vest politidistrikt

Politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt mener det er sannsynlig at mannen som ble funnet død i en bolig på Ålgård, er drept.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Vi har ikke holdepunkter nå for å si at denne personen skal utgjøre en fare for den alminnelige befolkning, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

– Vi har en formening om hvor han befinner seg, men utover det vil jeg ikke si noe om de vurderingene vi gjør for å finne ham, sier Berge

En mann (21) er siktet for bevisunndragelse. Han ble pågrepet lørdag ettermiddag, og har forklart seg i samsvar med siktelsen, ifølge politiet.

– Jeg vil ikke gå inn på noen detaljer i saken utover at han har ingenting med det tragiske dødsfallet å gjøre, sier 21-årings forsvarer, Inger Marie Sunde, til NRK.

– Så han var ikke på Ålgård på det aktuelle tidspunktet?

– Han har ingenting med det å gjøre, nei, sier hun.

De tre som nå er siktet i forbindelse med det som politiet mener er et drap, bor alle i regionen.

Avdøde obduseres i morgen

– Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, men dette blir ikke endelig avklart før politiet har fått obduksjonsrapporten. Obduksjonen vil finne sted i morgen, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge.

Mannen som er drept, bodde ikke i leiligheten på Ålgård, der han ble funnet. Hans identitet er ikke fastslått ennå, men pårørende er blitt varslet.

Mistenkelig dødsfall på Ålgård

Politiet startet en omfattende etterforskning da ansatte i Gjesdal kommune fant en død mann i en bolig på Ålgård lørdag formiddag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Vi har en formening om hvem personen er. Men i påvente av en sikker identifisering vil vi ikke si noe mer om den drepte, sier Berge, som bekrefter at mannen også er hjemmehørende i regionen.

Rusmiljø

Det var i en omsorgsbolig for personer med rus- og psykiatriproblemer den drepte mannen ble funnet av ansatte i Gjesdal kommune lørdag formiddag.

– Informasjon så langt som tyder på at de involverte er del av et rusmiljø, sier Berge.

Politiet vil ikke si noe ennå om tidspunktet for drapet, og hvilket våpen som er brukt.

Men politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner i tilknytning til leiligheten i perioden helt siden tirsdag denne uken.

– Det er naturlig for oss å se om det er hendelser som har bygget seg opp fram mot drapet. Så vi tenker at dette tidsrommet kan belyser saken, sier politiadvokaten.