Den sikta kvinnen (21) er svært preget

Kvinnen (21) som er drapssiktet etter at en mann (26) ble funnet død på Ålgård, tar siktelsen svært tungt, ifølge hennes advokat, Jarle Rudi.

Krimteknikere

Kriminaltekniker fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen på Ålgård søndag der det dagen før ble funnet en død person.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Det er en 26 år gammel mann som bodde på Ålgård, opplyser politiadvokat Lars Ove Berge til Gjesdalbuen.

Politiet har fått bekreftet identiteten på personen som ble funnet død i en bolig på Ålgård lørdag. Han vil bli obdusert mandag.

Politiet mener at det er sannsynlig at den avdøde ble drept, men Berge vil til NRK ikke si noe om det har blitt brukt våpen i forbindelse dødsfallet.

Pågrep 29-åring

To personer er drapssiktet etter dødsfallet. Politiet pågrep natt til mandag den ene, en mann (29), i en bolig på Høle i Sandnes. Politiet hadde da lett etter 29-åringen siden lørdag.

Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk, og han ble av helsemessige årsaker fraktet til sykehus. Det er uklart når mannen kan bli avhørt, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge til NRK.

Politiadvokat Lars Ole Berge, Sør-Vest politidistrikt

Politiadvokat Lars Ole Berge, Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK
Jarle Rudi

Jarle Rudi, forsvarer for den drapssikta kvinnen (21).

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Kvinnen kjente den avdøde

Også en kvinne (21) er drapssiktet i forbindelse med dødsfallet. Hun ble fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett mandag ettermiddag. Politiet har bedt om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og fullstendig isolasjon i to uker.

Hun ble også avhørt mandag.

– Men på grunn av hennes helsetilstand ble det svært kort. Hun er svært preget av den alvorlige siktelsen, sier kvinnens forsvarer, Jarle Rudi, til NRK.

Ifølge Berge kjente hun den avdøde, men verken han eller forsvareren vil gå mer inn på hvilken relasjon de sikta og den døde har til hverandre. Kvinnen bor i boligen der mannen ble funnet død.

Kvinnen nekter straffskyld.

– Det hun har fortalt til meg er at hun ikke har noe med dette tragiske dødsfallet å gjøre, og hun nekter selvfølgelig straffskyld, sier Rudi.

Mistenkelig dødsfall på Ålgård

Politiet startet en omfattende etterforskning da ansatte i Gjesdal kommune fant en død mann i en bolig på Ålgård lørdag formiddag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Forsvareren vil ikke si noe om kvinnen var til stede i boligen i Ålgård da det politiet tror er et drap, fant sted.

Bevisunndragelse

En mann (21) er også siktet for bevisunndragelse. Han ble pågrepet lørdag ettermiddag, og har forklart seg i samsvar med siktelsen, ifølge politiet.

– Jeg vil ikke gå inn på noen detaljer i saken utover at han har ingenting med det tragiske dødsfallet å gjøre, sa 21-årings forsvarer, Inger Marie Sunde, til NRK søndag.

De tre som nå er siktet i forbindelse med det som politiet mener er et drap, bor alle i regionen.

– Hvordan vil dere etterforske saken videre?

– Vi jobber langs to hovedspor: Generell informasjonsinnhenting og tekniske undersøkelser av bevis, og så nye vitneavhør. Samtidig er det viktig for oss å avhøre de to siktede, sier Berge.

Rusmiljø

Politiet startet en omfattende etterforskning da ansatte i Gjesdal kommune fant en død mann i en bolig på Ålgård lørdag formiddag. Mannen bodde ikke i leiligheten.

Boligen er en omsorgsbolig for personer med rus- og psykiatriproblemer.

– Informasjon så langt som tyder på at de involverte er del av et rusmiljø, sier Berge.

Politiet ville søndag ikke si noe om tidspunktet for drapet, men politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner i tilknytning til leiligheten i perioden helt siden tirsdag denne uken.

– Det er naturlig for oss å se om det er hendelser som har bygget seg opp fram mot drapet. Så vi tenker at dette tidsrommet kan belyser saken, sier politiadvokaten.