Hopp til innhold

«Pøbler» har premiere på filmfestivalen

Kronprins Haakon åpner den norske filmfestivalen. Kronprinsparets fond har støttet dokumentarfilm om Pøbelprosjektet som åpner festivalen.

Pøbel er åpningsfilm i Haugesund

Det er premiere på Kari Anne Moes dokumentarfilm 'Pøbler' under Den norske filmfestivalen i Haugesund. I produksjonen møter publikum en gruppe langtidsledige ungdommer. Vi blir særlig kjent med deltakerne Jan Olav (bildet), Kelly og Jakob. 'Pøbler' får kinopremiere fredag 21. august

Foto: SF Norge / NTB scanpix

– Vi er veldig glade og ikke minst beæret over at Kronprinsen har sagt seg villig til åpne årets festival og også at han vil være med på festpremieren av Kari Anne Moes engasjerende dokumentarfilm, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpner den 43. norske filmfestivalen søndag 16. august. Dagen etter skal Kronprins Haakon være til stede under premieren på Pøbler. Filmen er støttet av Kronprinsparets fond.

Kronprins Haakon og Eddi Eidsvåg

Kronprins Haakon har flere ganger besøkt Eddie Eidsvågs pøbelprosjekt. Bildet er fra årets Pøbelkonferanse i Stavanger.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Pøbler

– Pøbler opprører fordi deltakerne inngår i et prosjekt på grunn av privat og/eller offentlig omsorgssvikt, men den gir deg også stor tro på mennesket. Aldri er jeg blitt mer glad i de medvirkende i en dokumentar; Kari Anne Moe med team er filmskapere av rang, mener Skogrand.

Dokumentarfilmen er et portrett av en gjeng langtidsledige ungdommer, som gjennom Eddie Eidsvågs Pøbelprosjektet får en ny sjanse til å få livet på rett kjøl i igjen. For mange av ungdommene vil dette være deres siste sjanse.

Filmskaperen Kari Anne Moe kommer tett innpå ungdommene og vi blir særlig kjent med deltakerne Jan Olav, Kelly og Jakob.

Pøbler distribueres av SF Norge og får sin ordinære kinopremiere 21. august.